H performance Fabric; Housing θα επιτελεστεί από την εικαστικό Αθηνά Κανελλοπούλου την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στην Cheapart Gallery, στο πλαίσιο της έκθεσης Cheapart Athens 2017.

Πρόκειται για μια συμμετοχική performance και εγκατάσταση που επιτελείται με σκοπό να δομηθεί μια αρχετυπική μορφή κατοικίας από ύφασμα, νήμα, βελόνα, στυλό, με τη συμμετοχή του κοινού.

Τι θα δούμε στη performance

Ένα σπίτι μπορεί να είναι ένας μικρός κόσμος, ένας χώρος, μια ομάδα εσωτερικών σκέψεων και μια κατάσταση. Μπορεί να είναι επίσης, ένα δυαδικό σύστημα εσωτερικών και εξωτερικών καταστάσεων ή ακόμα και ένας άνθρωπος. Ο όρος νοηματοδοτείται, από τις εμπειρίες και τις μνήμες των εκάστοτε κατοίκων. Η δομή του σπιτιού περιορίζει το δημόσιο από τον ιδιωτικό.

Στο Performance Fabric; Housing, η εικαστικός ζητά από το κοινό να περιγράψει το ιδανικό συναίσθημα της ύπαρξης σπιτιού και την κατάσταση του να νιώθει οικεία (σαν στο σπίτι) με μία μόνο λέξη. Τ λέξη εκείνη, που δεν μπορεί να εκλείψει από ένα ιδανικό σπίτι, γράφοντας τη λέξη αυτή στο ύφασμα.

Μετά από αυτό, δημιουργεί μια πρωταρχική μορφή σπιτιού, κεντώντας τις λέξεις που το κοινό έγραψε στο διαφανές ύφασμα. Έτσι η υλικότητα αυτού του αρχετυπικού σπιτιού θα επαναπροσδιορίσει, μέσω της μετατροπής από ένα κενό ημιδιαφανές υλικό, σε ένα σχεδόν αδιαφανές τοίχο μέσω αυτού του διαφορετικού graffiti.

Fabric; Housing | Μια performance από την Αθηνά Κανελλοπούλου
Λίγα λόγια για την Αθηνά Κανελλοπούλου

Η Αθήνα Κανελλοπούλου είναι εικαστικός. Τα χωρικά και κοινωνικά στοιχεία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στον τρόπο αντίληψης του κόσμου και επομένως της τέχνης. «Ονομάζω χώρο κάθε πραγματικό, ψηφιακό, εικονικό, επινοημένο ή φανταστικό χώρο που δημιουργείται από τις ανάγκες του ανθρώπου που σχετίζονται με την κοινωνικοποίηση ή απομόνωση». Μέσα από μια ποικιλία οπτικών μέσων όπως η performance, το βίντεο, η εγκατάσταση και το κείμενο, διερευνούνται οι δομές της κοινωνίας και οι ανθρώπινες σχέσεις. Σε πολλά Project, η συμμετοχή του κοινού παίζει σημαίνοντα ρόλο στην ενεργοποίηση του έργου, δίνοντας έμφαση στον χαρακτήρα του εφήμερου και μη κλειστού συστήματος και της συνάφειας της οπτικής ταυτότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την performance

Χώρος: Cheapart Gallery, Ανδρέα Μεταξά 25, Αθήνα

Εγκαίνια:  Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00-20.00

Επικοινωνία: 21 0381 7517

http://athinakanellopoulo.wixsite.com/athinakanellopoulou

Διαβάστε περισσότερα Εικαστικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΤο Παιχνίδι της Μελαγχολίας στο πολύχωρο του Bios
Επόμενο άρθροΙερότητα | Έκθεση φωτογραφίας από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών