Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το βιολί της είναι ένα θέαμα που κάθε λάτρης της μουσικής δεν πρέπει να χάσει. Υπάρχουμε και εμείς οι λίγοι- όπως το έθεσε χαριτολογώντας ο Γιώργος Περρής- που χθες το βράδυ δεν είδαμε Survivor. Αντίθετα είδαμε δύο φίλους και συνεργάτες να δίνουν μια αξιοθαύμαστη ερμηνεία, να αιχμαλωτίζουν το κοινό τους και πάνω απ’ όλα να περνάνε καλά. Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο Αίθριο Θέατρο η γνωστή συνθέτρια και ο πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής δεν έφεραν στη σκηνή μόνο την «Ηλιοφάνεια», όπως είχαν υποσχεθεί, αλλά τον κόσμο ολόκληρο.

Ρεμπούτσικα και Περρής συναυλία
Το κοινό απόλαυσε τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Γιώργου Περρή, φωτογραφία: Μαίρη Μπουλή
Ο γύρος του κόσμου σε 3 ώρες με την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η κινηματογραφική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα χαρακτηρίζεται από μια μεγαλοπρέπεια και μια νοσταλγία. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ταξιδέψαμε στην «Πόλη» και στην «Αλεξάνδρεια» και ξαναείδαμε την Πολίτικη Κουζίνα μέσα από ένα τραγούδι. Έπειτα ο αέρας άλλαξε πορεία και κατευθυνθήκαμε προς πιο Ευρωπαϊκά ακούσματα. Ανεβήκαμε σε ένα «Carousel» και είδαμε κυρίες με μακριά φορέματα να χορεύουν βαλς. Τότε με ένα «Φευγαλέο Βλέμμα» άλλαξε πάλι η μουσική, τα φορέματα κόντιναν και το βαλς έγινε τανγκό. Τα Carousel όμως ακολουθούν κυκλική πορεία, επομένως έπρεπε να προσγειωθούμε στο μέρος από το οποίο εκκινήσαμε. Επόμενη στάση: Βαλκάνια. Τα τύμπανα δυναμώνουν και η Ρεμπούτσικα με τον Περρή χοροπηδούν και παίζουν σαν παιδιά με μια αξιοθαύμαστη σκηνική άνεση.

Γιώργος Περρής
Ο Γιώργος Περρής ερμηνεύει μαζί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, φωτογραφία: Μαίρη Μπουλή
Η σκηνική παρουσία του Γιώργου Περρή

Αν η Ρεμπούτσικα μας έφερε «κάτι από τα παλιά» ο Περρής μας έφερε «κάτι από τα νέα». Αν δεν είχε γίνει μουσικός, το stand-up comedy μάλλον θα ήταν ο τομέας του. Επικοινωνιακός και ευχάριστος, χωρίς να του λείπει το ταλέντο, κρατούσε το σωστό μέτρο ανάμεσα στο ύφος των τραγουδιών της Ρεμπούτσικα και σε νότες από την Ελλάδα όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Έδωσε έτσι μια υπόσχεση για το μέλλον της έντεχνης μουσικής, το οποίο μοιάζει ευοίωνο. Πέρα από τα ελληνικά τραγούδια, τραγούδησε μάλιστα και στα γαλλικά.

Η συνεργασία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τον Γιώργο Περρή

Από τη συναυλία δεν έλειπαν τα ευχάριστα σύντομα διαλείμματα κατά τη διάρκεια των οποίων οι καλλιτέχνες ανταλλάσσαν αστειάκια και φιλοφρονήσεις. Κάπου ανάμεσα στους μαγευτικούς ήχους του βιολιού και στα τραγούδια ο Γιώργος Περρής αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που είχε κάνει στη Ρεμπούτσικα, παίρνοντας πρωτοβουλία για την έναρξη της συνεργασίας τους. Ποιόν του τηλεφωνήματος αυτού ήταν τελικά η «Ηλιοφάνεια» και το «Ποιος φοβάται την αγάπη». Τα τραγούδια αυτά λειτούργησαν ως κομβικά σημεία στη συναυλία των δύο καλλιτεχνών.

Ρεμπούτσικα και Περρής
Ο Περρής και η Ρεμπούτσικα αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλων με τον σεβασμό και την τρυφερότητα που αποπνέουν και τα τραγούδια τους, φωτογραφία: Μαίρη Μπουλή

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας οι δύο μουσικοί αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον με τον σεβασμό και την τρυφερότητα που αποπνέουν και τα τραγούδια τους. Έθεσαν έτσι ένα πρότυπο συνεργασίας που έκανε το κοινό να χαμογελά. Μας περίμενε όμως και μια ευχάριστη έκπληξη. Η συναυλία μπορεί να άνοιξε με τη φωνή του Γιώργου Περρή, αλλά έκλεισε με τη φωνή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Η τελευταία τραγούδησε το «Στα λιμάνια» στο ανκόρ αφήνοντάς μας μια γλυκιά ανάμνηση από αυτή την πανέμορφη συναυλία.

Ο κόσμος στη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Γιώργου Περρή

Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου τίμησαν με την παρουσία τους αρκετά σημαντικά ονόματα από τον ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα. Ειδικότερα στη συναυλία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Μαρινέλα, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Παρασκευάς Καρασούλος, η Δήμητρα Σελεμίδου, η Μαρίνα Σάττη, καθώς και ο ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης.

Το κοινό στη συναυλία της Ρεμπούτσικα και του Περρή
Τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Γιώργου Περρή τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μεγάλα ονόματα, φωτογραφία: Μαίρη Μπουλή
Προηγούμενο άρθροΗ Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος διοργανώνει ετήσια ακρόαση για Ορχήστρα, Χορωδία και Σολίστ
Επόμενο άρθροΟιδίπους επί Κολωνώ στην Επίδαυρο: Κριτική της παράστασης