European Maritime Day στο Άδωνις Café

European Maritime Day στο Άδωνις Café

Το Artic.gr και η Ελευθερία Ζάβαλη παρευρέθησαν στο European Maritime Day και το το Άδωνις Café – Restaurant στη Καστέλλα το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαΐου 2015, στο rock party που διοργάνωσε ο Atlantis FM 105.2, η GBTimes Greece και η Unesco Πειραιώς και Νήσων καθώς και στην Έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών του Ναυτικού Λυκείου Πειραιά.

Επειδή πολύς κόσμος αναρωτήθηκε και αναρωτιέται, τι είναι το European Maritime Day ή αλλιώς η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, κάθε χρόνο, μια πόλη-λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέγεται ως τιμώμενη και φιλοξενεί έναν ολιγοήμερο εορτασμό μέσω εκθέσεων, συναυλιών, παραδοσιακών γεύσεων, parties κλπ. Για το έτος 2015 ο Πειραιάς είχε την τύχη να είναι αυτή η πόλη, με το σύνθημα «Πάμε Πειραιά». Και το νεοκλασικό Άδωνις Café, είναι ένας από τους πανέμορφους χώρους που φιλοξένησε μια από τις βραδιές αφιερωμένες στο European Maritime Day.

European Maritime Day – Έκθεση Ζωγραφικής
Άδωνις Café - Έκθεση
European Maritime Day 2015 -Έκθεση Ζωγραφικής του Ναυτικού Λυκείου Πειραιά – Photo: Eleftheria Zavalis

Στα πλαίσια του European Maritime Day στο 1ο όροφο του νεοκλασικού Άδωνις Café, φιλοξενήθηκε η έκθεση ζωγραφικής με θέμα τη θάλασσα, από τους μαθητές του Ναυτικού Λυκείου Πειραιά. Θάλασσες, πλοία, ήλιοι, βουνά, γαλάζιο και λευκό, ψαράδες και καπετάνιοι, ήταν οι πρωταγωνιστές των πινάκων ζωγραφικής, έτσι όπως η θάλασσα ενέπνευσε τους μαθητές. Η έκθεση έλαβε χώρα από την Πέμπτη 28 Μαΐου εως και τη Κυριακή 31 Μαΐου 2015 και ήταν ανοιχτή για το κοινό από τις 9:00 ως τις 23:00.

 

Άδωνις Έκθεση
European Maritime Day 2015 -Έκθεση Ζωγραφικής του Ναυτικού Λυκείου Πειραιά – Photo: Eleftheria Zavalis
European Maritime Day – Rock Party

Παράλληλα στο roof garden του Άδωνις Café διοργανώθηκε το rock party του Atlantis FM. Την εκδήλωση για το European Maritime Day τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης με τη σύζυγο του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα επιχειρηματικότητας κύριος Πέτρος Κόκκαλης, ο πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και Νήσων κύριος Γιάννης Μαρωνίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Atlantis FM κύριος Μιχάλης Χάνδακας, ο πρόεδρος της GBTimes Greece κύριος Δημήτρης Δημητρίου, ο Ιταλός πρόεδρος της GBTimes International κύριος Pierantonio Idini, ο γνωστός μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος Κώστας Σγόντζος καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων του Πειραιά και πλήθος κόσμου.

 

Άδωνις Café - Δήμαρχος Πειραιά
Εθελοντές της ομάδας European Maritime Day Γιάννης Χατζίδης και Βασιλική Πλάκα, ο Δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο μουσικός παραγωγός Κώστας Σγόντζος και ο πρόεδρος του Atlantis Μιχάλης Χάνδακας – Photo: Eleftheria Zavalis

Το πρόγραμμα για το event του European Maritime Day περιελάμβανε μια αναδρομή της rock μουσικής από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα, ενώ τις επιλογές είχαν επιμεληθεί οι μουσικοί παραγωγοί του Atlantis FM. Γνωστές μουσικές επιλογές, οικείες σε όλους τους παρευρισκόμενους, ανεξαρτήτου ηλικίας. «Από τους Deep Purple στους Arctic Monkeys», ο τίτλος που δόθηκε για το συγκεκριμένο event, ήταν επίσης αυτός που προσέλκυσε τους φίλους του είδους να επισκεφτούν το roof garden του Άδωνις Café της Καστέλλας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς του European Maritime Day, η εθελόντρια του European Maritime Day Βασιλική Πλάκα πήρε το λόγο, καλωσορίζοντας τον κόσμο που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση του Atlantis FM στο  roof garden του Άδωνις. Η βραδιά είχε μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη καθώς βραβεύτηκε  ο Πρόεδρος της GBTimes International από το πρόεδρο του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Δήμαρχο Πειραιά.

 

Άδωνις Café - Ιδιοκτήτης
Οι εθελοντές του European Maritime Day Βασιλική Πλάκα και Γιάννης Χατζίδης, η αισθητικός και manager της Yves Rocher Έλενα Ζάβαλη και ο Γιάννης Φραγκούλης από την ομάδα του Άδωνις Cafe

Τη διοργάνωση της βραδιάς επιμελήθηκαν οι εθελοντές της ομάδας του European Maritime Day κυρία Βασιλική Πλάκα και κύριος Γιάννης Χατζίδης.

Το European Maritime Day ήταν η αφορμή προκειμένου αυτοί οι εορτασμοί να καθιερωθούν και να γίνουν θεσμός, έτσι ώστε το τελευταίο τετραήμερο κάθε Μαΐου να εορτάζονται οι Ημέρες Θάλασσες στο Πειραιά.

Ιστορία και Πληροφορίες του νεοκλασικού Άδωνις Café

Το Άδωνις Café – Restaurant ξεκίνησε τη διαδρομή του από τη πλατεία Νέας Σμύρνης πριν από 60 χρόνια. Από εκεί εμπνεύστηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης τη σύνθεση της επιτυχίας του «Πάμε στον Άδωνι για καφέ» το οποίο ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Τα τελευταία 3 χρόνια το Άδωνις Café έχει μεταφερθεί σε ένα υπέροχο νεοκλασικό χώρο στη Καστέλλα του Πειραιά στην Λεωφόρο Παπαναστασίου όπου συνεχίζει τη παράδοση του Άδωνις Café στη Νέα Σμύρνη, κάτω από το άγρυπνο μάτι του Γιάννη Φραγκούλη.

Σε ένα χώρο με θέα το Σαρωνικό, μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας, το ποτό σας και υπέροχες γαστρονομικές επιλογές, οι οποίες ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Το European Maritime Day ήταν μόνο η αρχή. Ο χώρος προσφέρεται για κάθε είδους καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως εκθέσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίας, μουσικές βραδιές, βραδιές ποίησης κ.α.

Άδωνις Café - European Maritime Day
Άδωνις Café – European Maritime Day 2015

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Άδωνις Café και διαδικτυακά ΕΔΩ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply