Η νέα ταινία «Έτερος Εγώ» θα γίνει αφορμή για να διαδραματιστεί συζήτηση στο Café του Ιανού τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ώρα 19:00. Στη συζήτηση που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ιωάννα Σουφλέρη και θα συμμετάσχουν ο σκηνοθέτης της ταινίας, Σωτήρης Τσαφούλιας, ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, θα ερμηνευτούν οι γρίφοι της ταινίας και το πώς τα μαθηματικά μπορούν να διασταυρωθούν με τον κινηματογράφο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

eteros-egw-ianos-invitation
Με αφορμή την ταινία Έτερος Εγώ, θα διαδραματιστεί συζήτηση στο Cafe του Ιανού τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ώρα 19:00.
Σύνοψη της ταινίας

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Francois Cluzet). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;
Η ταινία Έτερος Εγώ θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 19 Ιανουαρίου από τη Feelgood.

Έτερος Εγώ- Δείτε το trailer της ταινίας

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη, Σωτήρη Τσαφούλια

Το Έτερος Εγώ είναι μια ταινία που φωτίζει την τρομερή αταξία που κρύβουμε μέσα μας. Καταπιάνεται με θεμελιώδη θέματα ανθρωπιστικής και όχι μόνο αξίας, όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η πίστη. Η πίστη στον άνθρωπο και στις αξίες που φέρει μέσα του. Το Έτερος Εγώ όλα αυτά τα μεταδίδει μέσα από μια Αθήνα διαφορετική. Μια Αθήνα που υπάρχει και που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από θλιβερά τοπία και μίζερα χρώματα. Το Έτερος Εγώ μιλάει κατευθείαν όχι μόνο στο μυαλό και στην ψυχή του θεατή, αλλά και στην ηθική του συνείδηση.
Σωτήρης Τσαφούλιας

Πληροφορίες για την εκδήλωση

  • Ταινία: Έτερος Εγώ, του Σωτήρη Τσαφούλια
  • Τίτλος εκδήλωσης: Κινηματογραφικά εγκλήματα με μαθηματική ακρίβεια
  • Πότε: Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 19:00
  • Πού: Café του Ιανού
  • Διεύθυνση: Σταδίου 24, Αθήνα
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Link για το facebook event: https://www.facebook.com/events/1820278768232431/
  • IMDb
Προηγούμενο άρθροΚοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας στο Studio Μαυρομιχάλη
Επόμενο άρθροΦΑΡΕΝΑΪΤ 451 (1966)- Προβολή στο Σχολείο του Σινεμά