Τα εργαστήρια animation του Exile Room επιστρέφουν, και  συνεργάζονται με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αυτή τη φορά, τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 7-11 ετών, και είναι δωρεάν.

AnimaPark

Σε αυτό το πρώτο από τα εργαστήρια animation, το σκανταλιάρικο λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, δραπετεύει και βρίσκει καταφύγιο στο αναγνωστήρια. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου το κυνηγούν, χωρίς όμως να κουνηθούν από τη θέση τους, φτιάχνοντας μια ταινία cut-out animation! Τα παιδιά, μέσω του εργαστηρίου, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν σιλουέτες, να γράψουν σενάρια και να διαλέξουν φωτογραφίες, κάνοντας τις φιγούρες τους να «ταξιδέψουν» σε όλο το Πάρκο χωρίς να βγουν ποτέ από το αναγνωστήριο. Θα γίνει έτσι μια γνωριμία με τον κόσμο του animation, τις τεχνικές κινούμενης εικόνας και τα ψηφιακά μέσα.

Ο Φακός Που Έγινε Μολύβι

Ο Φακός Που Έγινε Μολύβι, είναι ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας στο σκοτάδι, όπου τα παιδιά, με την βοήθεια του διδάσκοντος, θα σκιτσάρουν και θα χρωματίσουν αποκλειστικά και μόνο με το φως. Χρησιμοποιώντας φακούς διαφόρων χρωμάτων, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους φωτεινές ζωγραφιές, στις οποίες θα δώσουν ζωή μέσα από την τεχνική του stop motion. Οι χρωματιστοί φακοί θα μετατραπούν σε πολύχρωμα μελάνια, και η αρχιτεκτονική του χώρου θα αποκτήσει μια άλλη διάσταση, καθώς θα  μεταμορφωθεί σε έναν τρισδιάστατο καμβά.

Λίγα λόγια για το Exile Room

Το Exile Room είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα την Αθήνα. Η δράση του περιστρέφεται κυρίως γύρω από την τέχνη του κινηματογράφου και κυρίως του ντοκιμαντέρ. Στόχος του, είναι να προσφέρει έμπνευση και  εκπαίδευση σε φίλους του κινηματογράφου, επαγγελματίες κινηματογραφιστές αλλά και αρχάριους, μέσα από προβολές, εργαστήρια, ομιλίες και πολλές άλλες δράσεις.

Πληροφορίες

Και στα δύο εργαστήρια η συμμετοχή είναι δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας

AnimaPark

Σχεδιασμός: Exile Room

Διδασκαλία: Ιωάννα Γιακουμάτου

Ηλικίες: 7-11 ετών

Ημερομηνία:Παρασκευή 6 & 20 Ιανουαρίου ,

Ώρα: 6-8μμ

Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Δέλτα Φαλήρου, Αθήνα

Ο Φακός Που Έγινε Μολύβι

Σχεδιασμός: Exile Room

Διδασκαλία: Μπάμπης Αλεξιάδης

Ηλικίες: 7-11 ετών

Ημερομηνία: Παρασκευή 13 & 27 Ιανουαρίου

Ώρα: 6-8μμ

Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Δέλτα Φαλήρου, Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Διαβάστε περισσότερα σχετικά άρθρα εδώ
Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Περρής για δύο μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αλφα-Ιδέα
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα «100 Χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση»