Εργαστήριο Υποκριτικής την άνοιξη στο Bijoux De Kant Hood

Εργαστήριο Υποκριτικής την άνοιξη στο Bijoux De Kant Hood

Η Bijoux De Kant θα πραγματοποιήσει ανοιξιάτικο εργαστήριο υποκριτικής με την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, το οποίο θα καταλήξει σε παράσταση. Το σεμινάριο με τίτλο «Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα – Με τη γλώσσα γεμάτη έρωτα και αγωνία» απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και performers.

Για την εγγραφή απαιτείται η αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο υποκριτικής

«Με τη γλώσσα γεμάτη έρωτα και αγωνία» ενάντια στο συντηρητισμό και την καταπίεση των αισθήσεων, οι ήρωες του μεγάλου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα και ποιητή, κάνουν λέξεις τα πάθη του σώματος. Ήρωες φτιαγμένοι από αγάπη και θάνατο, δε διστάζουν για το πρώτο να συναντήσουν το δεύτερο. Οι χαρακτήρες του Λόρκα, δημιουργήματα μιας σπάνιας ποιητικής γλώσσας, με τις πιο λυρικές εκφράσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, έχουν στη βάση ένα καταπιεσμένο σώμα. Ένα σώμα που αποζητά να ζήσει και να εκφραστεί. Γι’ αυτό και αποτελούν τον πιο γόνιμο τόπο για να συναντηθεί ο σύγχρονος ερμηνευτής με αυτή τη «μυστήρια δύναμη που όλοι νιώθουμε και που κανένας φιλόσοφος δεν εξήγησε ποτέ».

Ο υπερρεαλισμός, η μουσική, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, τα ταξίδια στην επαρχία, η ποίηση, η άνοδος του φασισμού, τα νιάτα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και το έργο του.

Η σκηνοθέτις Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

Γεννημένη το 1987, ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι σκηνοθέτης στον θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι μέλος της ομάδας Bijoux De Kant, που δραστηριοποιείται στο θέατρο, τα εικαστικά, την performance και τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης και βοηθός σκηνοθέτης με το θέατρο του Νέου Κόσμου, το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, το θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το 2016 έγραψε και σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία «Η ομορφότερη ιστορία του κόσμου». Η ταινία έκανε την ελληνική πρεμιέρα της στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Bijoux de kant hood
Εργαστήριο Υποκριτικής – Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Με τη γλώσσα γεμάτη έρωτα και αγωνία».
Πληροφορίες εργαστηρίου

  • Τοποθεσία: bijoux de kant hood
  • Διεύθυνση: Αθηνάς 10, Μοναστηράκι
  • Περίοδος Εργαστηρίου: από την Δευτέρα 20 Μαρτίου έως την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017
  • Ημέρα και Ώρες Εργαστηρίου: Δευτέρα από τις 15.30 έως τις 18.30
  • Σύνολο Διδακτικών Ωρών: 30
  • Πληροφορίες – Εγγραφές: Email | στο τηλέφωνο 6944094787 (ώρες επικοινωνίας: 12:00 – 21:00)

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply