Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου οργανώνει και φέτος το Εργαστήρι Κινηματογράφου Θεωρίας , Ιστορίας και Πρακτικής Κινηματογράφου. Το Εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.30-21.30 στη Βίλα Βουγά (Γ. Ζωγράφου 17, Ν. Ζωγράφου).

Θα πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες: Κάθε Δευτέρα Θεωρία και Ιστορία Κινηματογράφου Κάθε Τετάρτη Πρακτική Κινηματογράφου (Βασικές αρχές Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Μοντάζ).  Κάθε Παρασκευή Προβολή Ταινίας με εισήγηση, ανάλυση και συζήτηση ενταγμένη σε μια θεματική ενότητα θεωρητική ή πρακτική ή και τα δύο. Την προβολή και το σεμινάριο της Παρασκευής θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα οι δημότες του Ζωγράφου (και όχι μόνο)  με δήλωση συμμετοχής προτεραιότητας και οι μαθητές των σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων). Στο Εργαστήρι Κινηματογράφου θα δημιουργηθούν μία ολιγόλεπτη ταινία μυθοπλασίας και μία ολιγόλεπτη ταινία ντοκιμαντέρ.

Η Πρώτη Συνάντηση του εργαστηρίου έγινε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.Οι εγγραφές όμως θα συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα.

Επιμορφωτής: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου)

Σύντομο Βιογραφικό Γιάννη Καραμπίτσου

Ο Γιάννης Καραμπίτσος είναι σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου, διευθυντής του διαδικτυακού πολιτιστικού περιοδικού Camera Stylo Online και του Σχολείου του Σινεμά, πρόεδρος και εκπρόσωπος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Καλλιτεχνική Διάδραση». Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες Δύσκολοι Έρωτες: Οι Περιπέτειες ενός Φωτογράφου (2002, πτυχιακή μικρού μήκους) και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Η Πολυφωνική Παραδοσιακή Μουσική από τον Καύκασο στην Πίνδο» (2006). Δίδαξε κινηματογράφο σε πολλά μέρη όπως στο Μικρό Πολυτεχνείο στην Πάτρα , στην Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης κ.α. .Οργάνωσε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων προβολές ταινιών, με πιο σημαντικές από αυτές «Λογοτεχνία και Κινηματογράφος: Από το Βιβλίο στην Κινηματογραφική ταινία» (Πολύεδρο Πάτρα), «Θέατρο και Κινηματογράφος: Από το Θεατρικό Έργο στην Κινηματογραφική Ταινία» (Λιθογραφείον και αίθουσα ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «Ρεφενέ»). Το δίμηνο Μαρτίου–Απριλίου 2016 επιμελήθηκε το αφιέρωμα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου «Ραντεβού στο Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς» στον κινηματογράφο Αλέκα.
Πληροφορίες για το Εργαστήρι Κινηματογράφου Ζωγράφου

  • Ημέρες και ώρες διδασκαλίας : Παρασκευή 18.00-21.00 και Κυριακή 11.00-14.00 .
  • Έναρξη μαθημάτων: Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017. η διάρκειά του θα είναι επτάμηνη.
  • Χώρος: Βίλα Βουγά (Γ. Ζωγράφου 17, Ζωγράφου).
  • Μηνιαία Συνδρομή: 20€. Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και μη δημότες Ζωγράφου.
  • Blog: culturezografou.wordpress.com
  • Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλέφωνα: 210 7481396, 210 7713802. Για λεπτομέρειες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στον επιμορφωτή του εργαστηρίου Γιάννη Καραμπίτσο (6944143564).
Διαβάστε περισσότερα Κινηματογραφικά Νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου: «Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον Μύθο στην Ιστορία»
Επόμενο άρθροΟ Ilan Manouach με τους Καμαρωτό, Σταυρινό και Κλωνή live στο ΚΕΤ!