O ΙΑΝΟS παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο Επί των φόβων του εικαστικού Ρουσσέτου Σιγάλα στις 10 Ιανουαρίου 2017 στο IANOS CAFE. Η έκθεση θα διαρκέσει για έναν μήνα, έως τις 9 Φεβρουαρίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα προλογίσει ο κοινωνικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Ορέστης Νέτας. Τη βραδιά θα ντύσει μελωδικά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου που θα βρίσκεται στο πιάνο.

Στην συλλογή η ματιά του ζωγράφου είναι ανθρωποκεντρική. Περικλείει θέματα εσωτερικής αναζήτησης, με κυρίαρχα τον φόβο και τις αναστολές. Αποτυπώνει τις περιπέτειες και τους φόβους των υποκειμένων του, μέχρι αυτοί να αποφασίσουν να αντιδράσουν και να αναζητήσουν τη λύτρωση προσπαθώντας να περάσουν από το σκοτάδι στο φως.

Χτίσε Επί των φόβων

Φιγούρες που αγωνίζονται να σπάσουν στερεότυπα και δεδομένα. Προσπαθούν να ανασυντάξουν από το σημείο μηδέν εκ νέου τον κόσμο τους, βάσει των προσωπικών επιλογών τους. Ο κόσμος φαντάζει τεράστιος, αφού ο φόβος κάνει το επόμενο βήμα μετέωρο και όλος ο κόσμος δείχνει να έχει καθαιρεθεί. Ο φόβος αλλά και η ανάγκη να τον διαχειριστεί και να εναρμονιστεί μαζί του το οδηγεί σε εσωτερική ρήξη.

Το υποκείμενο συνειδητοποιεί πόσο αδύναμο είναι να αποδεχτεί την αντίθετη φύση, η οποία ενυπάρχει εντός του. Εν τέλει, όμως, οι ήρωες ανακαλύπτουν την εσωτερική δύναμη που θα αποτινάξει από πάνω τους το δέρμα του κατασκευασμένου εαυτού. Καταφέρνει, δηλαδή, το άτομο να διαχειριστεί τις εσωτερικές του συγκρούσεις και να εναρμονιστεί μαζί τους. Ανακαλύπτει, ότι ο φόβος είναι δημιουργικό συναίσθημα, αν καταφέρει τη διαχείρισή του. Εκμεταλλεύσου το φόβο σου και κάνε τον δημιουργία. Χτίσε Επί των φόβων.

Επί των φόβων, IANOS CAFE, Σημείο Μηδέν
Σημείο Μηδέν, Ρουσσέτος Σίγαλας, Έκθεση Επί των φόβων
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Ρουσσέτος Σιγάλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε ενδυματολογία θεάτρου και σχέδιο μόδας στο «Fashion School Veloudakis” και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής. Εργάστηκε ως σχεδιαστής ρούχων σε επώνυμους οίκους μόδας όπως: «Aslanis», «Ρήγας» και ως ενδυματολόγος θεάτρου. Τα τελευταία χρόνια, έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στη ζωγραφική και στο εικαστικό ένδυμα.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και έχει διδάξει και οργανώσει σεμινάρια θεατρικού ενδύματος. Διδάσκει επίσης σε εργαστήρια ζωγραφικής για ενήλικες και παιδιά. Η τελευταία του ατομική έκθεση με τίτλο «Αφηρημένο λογισμικό» προκάλεσε αίσθηση για την πρωτοτυπία και τον τρόπο που χρησιμοποίησε το ανθρώπινο σώμα ως καμβά και την δυνατότητα του να αποδομεί σχήματα και χρώματα. Έχει δημιουργήσει μία δική του τεχνοτροπία την οποία ονομάζει «σπασμένο χρώμα» και χρησιμοποιεί  λάδι σε καμβά διαστάσεων κυρίως 50×70.

Πληροφορίες έκθεσης Επί των φόβων

  • Τοποθεσία: ΙΑΝΟS CAFÉ
  • Διεύθυνση: Σταδίου 24 – Αθήνα
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3217917
  • Ιστοσελίδα
  • Διάρκεια έκθεσης: 10/1/17 έως  9/2/17
Προηγούμενο άρθροΌψεις αδήλων: έκθεση του Χρήστου Μποκόρου
Επόμενο άρθρο«Δουνκέρκη» – Το νέο επικό δράμα του Κρίστοφερ Νόλαν