Η Canon αποκάλυψε δύο νέες φωτογραφικές μηχανές για φωτογράφους επιπέδου εισόδου, την EOS 77D και την Rebel T7i. Αμφότερες, λέγεται πως έχουν ενσωματωμένες «αξιοθαύμαστες δυνατότητες αυτόματης εστίασης» για φωτογραφικές μηχανές αντίστοιχου επιπέδου. (Stunning Autofocus Capabilities).

Οι μηχανές αυτές προορίζονται κυρίως για προχωρημένους ερασιτέχνες φωτογράφους από την πλευρά της 77D. Καθώς και ερασιτέχνες που φωτογράφους που θέλουν να κάνουν ένα ξεκίνημα στην φωτογραφία, υπό τη μορφή της Rebel T7i.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των μηχανών αυτών η Canon θα κυκλοφορήσει και ένα βασικό φακό 18-55mm f/4-5.6 IS STM για να πλαισιώνει τις νέες μηχανές.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά της Rebel T7i

Ξεκινώντας με την Rebel T7i, αξίζει να αναφέρουμε πως αν και πρόκειται για κάμερα «εισόδου» είναι πολύ καλά καταρτισμένη από τεχνικής απόψεως. Το πιο αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό είναι ίσως το ότι είναι η πρώτη Rebel μηχανή με ύπαρξη μηχανισμού αυτόματης εστίασης (AutoFocus) 45 σημείων all-cross-type.

Με αισθητήρα APS-C CMOS 24.2MP επιστρατεύει επίσης την καινοτομία της αυτόματης εστίασης Διπλού εικονοστοιχείου (Dual-Pixel) με ανίχνευση φάσης (Phase-Detection). Επιπλέον πρωτοπορία για την σειρά rebel αποτελεί και η ενσωμάτωση επεξεργαστή εικόνας DIGIC 7.

Στο τέλος περιλαμβάνει ακόμα συνεχή λήψη έως 6 fps (εικόνες ανα δευτερόλεπτο), Wi-Fi, Bluetooth και NFC συνδεσιμότητα καθώς και για τον αρχάριο χρήστη περιλαμβάνονται βοηθητικές εφαρμογές προεπισκόπησης της φωτογραφίας όπως και δημιουργικά φίλτρα για την βελτίωση της.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2017 με αρχική τιμή σώματος στα 750$ 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά της EOS 77D

Συνεχίζοντας βλέπουμε στο αμέσως επόμενο επίπεδο την θέση της EOS 77D, απευθυνόμενη σε όσους αναζητούν αναβάθμιση από την σειρά Rebel. Σε γενικές γραμμές περιλαμβάνοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με την Rebel T7i η διαφοροποίηση εντοπίζεται στις τεχνολογίες του αισθητήρα. Για την ακρίβεια η 77D θα περιέχει αισθητήρα προχωρημένη φωτομέτρηση 7650 εικονοστοιχίων RGB+IR, παρόμοια με αυτή που βρίσκεται στην EOS 80D.

Ακόμα, από λειτουργικής άποψης εντοπίζουμε μια πρόσθετη οθόνη στο πάνω μέρος τους σώματος που βοηθάει τους φωτογράφους να ρυθμίζουν την φωτογραφική πιο εύκολα και γρήγορα.

Η 77D αναμένεται και αυτή τον Απρίλιο του 2017 με τιμή όμως 900$ για το σώμα.

Συμπερασματικά

Βλέπουμε πως η Canon με σκοπό να ηγηθεί των ανταγωνιστικών εταιρειών στη βαθμίδα εισόδου παρουσιάζει δυο ισχυρά μοντέλα. Με σκοπό να διευρύνει την παρουσία της και να προσεγγίσει μεγαλύτερο εύρος καταναλωτών υπό τη μορφή των προχωρημένων ερασιτεχνών.

Δεν είναι διόλου παράξενο επομένως πως κυκλοφορούν τα δυο αυτά μοντέλα. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε στη πράξη πως αυτά θα λειτουργήσουν καθώς και την αντιμετώπιση που θα λάβουν από το κοινό.

Προηγούμενο άρθροΗ Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos) από τους Ιορδάνου-Καζαντζιάν στο Δουβλίνο
Επόμενο άρθροΗ Nikon Ανακοίνωσε «Αξιοσημείωτες» Οικονομικές Ζημίες. Πως Αυτό την Επηρεάζει
Σταύρος Βαλσάμης
Φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Tμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Κύριο ενδιαφέρον η κλασσική αναλογική και σύγχρονη φωτογραφία καθώς επίσης οι λογοτεχνικές και εικαστικές τέχνες.