Ένας ζωγράφος και δύο γλύπτες παρουσιάζουν τα έργα τους στη «Λόλα Νικολάου» Art Gallery σε μία κοινή εικαστική έκθεση στις 7 Μαρτίου. Η έκθεση θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της την ίδια ημέρα, ώρα 19.00, και θα είναι ανοικτή στο κοινό έως 31 Μαρτίου.

Δύο άντρες και μία γυναίκα. Ένας ζωγράφος και δύο γλύπτες. Τρεις καλλιτέχνες. Οι Γιώργος Λαζόγκας (ζωγράφος), Γιώργος Λάππας (γλύπτης), Αφροδίτη Λίτη (γλύπτρια) αποτελούν την επόμενη έκθεση της «Λόλα Νικολάου» Art Gallery. Μία έκθεση που αποτελείται από διαφορετικό περιεχόμενο με έναν, όμως, κοινό παρονομαστή: την αντίληψη του «πραγματικού» από τον εκάστοτε καλλιτέχνη. Η ανασύνθεση, δηλαδή, του «πραγματικού» μέσα από την οπτική του κάθε καλλιτέχνη, που χρησιμοποίει διαφορετική τεχνοτροπία και βάση για την αποτύπωση της πραγματικότητας.

Ένας ζωγράφος και δύο γλύπτες στη «Λόλα Νικολάου» Art Gallery, Θεσσαλονίκη
Ένας ζωγράφος και δύο γλύπτες στη «Λόλα Νικολάου» Art Gallery – Γλυπτό έργο του Γιώργου Λάππα.
Ένας ζωγράφος και δύο γλύπτες

Ο ζωγράφος
Οι ζωγραφικοί σχεδιασμοί του Γιώργου Λαζόγκα «εκτυλίσσονται» σε ποικίλες διαστάσεις. Μας υποβάλλουν την προσωπική του αντίληψη για την ελευθερία ή την αυστηρότητα με την οποία οργανώνει τους χωροταξικούς του καταναγκασμούς. «Στέκονται» ως μη μιμητικές εικόνες που δεν πασχίζουν να μιμηθούν αφηγήσεις του πραγματικού.

Ο γλύπτης
Οι γλυπτικές συνθέσεις του Γιώργου Λάππα αφορούν αντικείμενα, κατασκευές ή εγκαταστάσεις, από μέταλλα, γύψο, ύφασμα, δέρματα κ.α.. Διαθέτει ανθρωποκεντρική κυρίως αφήγηση και βρίσκεται προσηλωμένος στο κόκκινο χρώμα. Συχνά επαναλαμβάνει στα αρθρωτά του ανδρείκελα το δικό του ομοίωμα, δημιουργώντας  έναν πληθυντικό εαυτό. Άλλοτε πάλι στις εγκαταστάσεις του δημιουργεί μικροκόσμους, σαν δρώμενα θεατρικής αντίληψης.

Η γλύπτρια
Τα γλυπτικά αντικείμενα της Αφροδίτης Λίτη αντιπροσωπεύουν φύλλα, δέντρα, λουλούδια, καρπούς, πουλιά, πεταλούδες κ.α.. Όλα από μέταλλα, σμάλτο, ημιπολύτιμους λίθους, φίλντισι, κομμάτια καθρέφτη. Και όλα τους, συνθέτουν ένα θαυμαστό γλυπτικό σύμπαν «κήπου». Μας επιβεβαιώνουν, έτσι, την αντίληψη της γλύπτριας για τις δομές του (Κ)κόσμου, ως κοσμήματος.

Ένας ζωγράφος και δύο γλύπτες στη «Λόλα Νικολάου» Art Gallery, Θεσσαλονίκη
Ένας ζωγράφος και δύο γλύπτες στη «Λόλα Νικολάου» Art Gallery – Γλυπτά αντικείμενα της Αφροδίτης Λίτη.
Πληροφορίες έκθεσης

  • Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, ώρα 19.00-22.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 2 – 31 Μαρτίου 2017
  • Χώρος: «Λόλα Νικολάου» Art Gallery – Τσιμισκή 52, Κέντρο, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ.: 2310 240416 | Email
  • Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της «Λόλα Νικολάου» Art Gallery στο Facebook ή την επίσημη ιστοσελίδα της πατώντας εδώ.
Προηγούμενο άρθροTwo Islands: Maria και Natalia Petschatnikov στο Beton7
Επόμενο άρθροΟ Γρηγόρης Νταραβάνογλου τραγουδά «Κωνσταντινούπολη Πατρίδα μου» την Πέμπτη 2 και 9 Μαρτίου στη Μουσική σκηνή Σφίγγα