Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος το βιβλίο «Ένας καλόκαρδος…καρχαρίας» της Λήδας Βαρβαρούση.

Ένας καλόκαρδος…καρχαρίας

Η ιστορία μας ξετυλίγεται μέσα στο βυθό της θάλασσας και έχει για πρωταγωνιστή έναν καρχαρία, ο οποίος είναι λίγο διαφορετικός από τους καρχαρίες που, οι περισσότεροι, φανταζόμαστε. Είναι ευαίσθητος, καλόκαρδος, του αρέσει πολύ το διάβασμα και δεν κυνηγάει τα ψάρια για να τα φάει. Αντιθέτως, θέλει φίλους πολλούς να κάνει, μα πώς να μην τους τρομάζει όταν είναι ο μεγαλύτερος απ’όλους στο βυθό; Και μόνο η όψη του, φτάνει! Ώσπου έρχεται μια στιγμή, που διοργανώνονται ψαροκαλλιστεία και παίρνει τη μεγάλη απόφαση.

Μα, μια λάθος κίνηση πάνω στην πασαρέλα αρκεί για να χαλάσουν όλα… αστράψανε τα δόντια του και τα θαλασσινά τρομοκρατημένα άρχισαν να τρέχουν μακριά. Τότε, ο καρχαρίας πληγωμένος όπως ήταν, νιώθει ένα τόσο δα ψαράκι στην ουρά, να τον παρηγορεί και να τον καθησυχάζει. Εκείνο μπορεί να μην ήξερε πώς είναι να σε φοβούνται όλοι, αλλά γνώριζε καλά πώς είναι να σε αγνοούν και όλοι να σε προσπερνούν, όταν είσαι τόσο μικροσκοπικός. Κι έτσι από τότε, άρχισαν μαζί το βυθό να γνωρίζουν και φιλίες με όλους να χτίζουν, χωρίς κανείς πια να τους παρεξηγεί, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως «…δεν είναι η εμφάνιση που έχει σημασία, αλλά η ψυχή, τα αισθήματα και η ευαισθησία».

Λήδα Βαρβαρούση

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνατο 1961. Διδάσκεται ζωγραφική κοντά στους εικαστικούς Ελένη Αντωνίου και Δημήτρη Μάζη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων & ΕικαστικώνΤεχνών Βακαλό. Το 1983 εργάστηκε σε εταιρεία παραγωγής ταινιών και κινουμένων σχεδίων.

Το 1985-1993 σε διαφημιστικές εταιρείες, ως καλλιτεχνική διευθύντρια δημιουργικού. Το 1990 της δώθηκε το πρώτο και το δεύτερο βραβείο του Φεστιβάλ Διαφήμισης, για την καμπάνια «Σαντορίνη» της εταιρείας Μπουτάρη – Leo Burnett. Από το 1993 έχει γράψει 15 βιβλία και εικονογραφήσει περί τα 200 βιβλία στην Ελλάδα από τα οποία κάποια κυκλοφορούν σε πολλές χώρες.

Μέσα σε αυτά τα πιο γνωστά είναι η σειρά της «Τρελοδαγκωνίτσες» που γράφει και εικονογραφεί, ο Τριγωνοψαρούλης και ο Μαικ ο Φασολάκης. Το 2006 κέρδισε το πρώτο διεθνές βραβείο εικονογράφησης από το South East Europe Children Literature Center- Sofia Bulgaria, για το βιβλίο της «Ένα Σκουλίκι με φτερά». Είναι μέλος του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Είναι η Ελληνίδα υποψήφια για το Βραβείο ‘Aντερσεν εικονογράφησης 2016.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: Ένας καλόκαρδος…καρχαρίας
  • Συγγραφέας: Λήδα Βαρβαρούση
  • Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
  • Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
  • ISBN: 960-412-065-4
  • Ηλικία: 4+
  • Ημερομηνία έκδοσης: 5/6/2002
  • Σειρά: Τρελοδαγκωνίτσες
  • Βιβλιοδεσία: Σκληρό Εξώφυλλο
  • Σχήμα: 20×20
  • Σελίδες: 36
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθρο«Η λίμνη των κύκνων», «Ο Καρυοθραύστης» και «Ο μαγικός αυλός» από τις εκδόσεις Διάπλαση
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου: «Ημερολόγιο μιας επιστροφής» του Τηλέμαχου Χυτήρη