Τον ερχόμενο Ιούνιο το Egyptian Theatre στο Hollywood θα γίνει ακόμα πιο όμορφο με γεύσεις και άρωμα απο την ελληνική γαστρονομία . Το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας» των «Ημερών Γαστρονομίας» ταξιδεύει στην καρδιά του Hollywood, στο πλαίσιο του 10ου  Los Angeles Greek Film Festival που θα πραγματοποιηθεί φέτος 1-5 Ιουνίου 2016, και καλεί ενδιαφερόμενους δημιουργούς να υποβάλλουν τα κινηματογραφικά έργα τους καθώς και εξωστρεφείς φορείς και επιχειρήσεις από τον χώρο της γαστρονομίας να συμμετέχουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία για την διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας.

Το εγχείρημα αυτό θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Χόλυγουντ και θα πάρει την μορφή μιας βδομάδας premium αντιπροσωπευτικών εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης αλλά και επιλεγμένων κινηματογραφικών έργων με επίκεντρο την γεύση

Φέτος τον Ιούνιο συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Los Angeles Greek Film Festival και για να τιμηθεί το γεγονός θα λάβουν χώρο μια σειρά από παράλληλες  εκδηλώσεις με εκτενέστατη αναφορά από τον Διεθνή Τύπο καθώς και άλλες δράσεις που σχεδιάζει το φεστιβάλ με στόχο την ανάδειξη του εορτασμού και την πρόσκληση σημαντικών προσωπικοτήτων της αμερικανικής κοινότητας του κινηματογράφου και της ελληνοαμερικανικής ομογένειας.

Los Angeles Greek Festival και Ημέρες Γαστρονομίας
Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία χτυπάει στην καρδιά του Hollywood

Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ LAGFF με τις «Ημέρες Γαστρονομίας» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας», οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία και τη νέα ελληνική κουζίνα. Τελικός στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η πραγματοποίηση ενός ειδικού θεματικού αφιερώματος στον ελληνικό γαστρονομικό κινηματογράφο μέσα από την προβολή επιλεγμένων μεγάλου και μικρού μήκους έργων με θέμα την γεύση, την τροφή και την γαστρονομία. Ωστόσο, παράλληλα θα σχεδιαστεί ένα ειδικό πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής σε σημαντικά αμερικανικά media με στόχο την ευρύτερη ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και κουλτούρας.

Το πρόγραμμα προβολών θα πλαισιωθεί από απολαυστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια γευσιγνωσίας από σημαντικούς Έλληνες Chefs, γευστικές δοκιμές υψηλής ποιότητας προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς  καθώς και executive εκδηλώσεις -industry days, στις οποίες θα προσκληθούν μέσω του συνεργαζόμενου αμερικανικού δικτύου επικοινωνίας, σημαντικοί εκπρόσωποι και opinion makers από τον χώρο της αμερικανικής αγοράς τροφίμων (food buyers), της εστίασης (chefs & restaurateurs) και της δημοσιογραφίας (food editors).

Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί καλούνται να υποβάλλουν τις συμμετοχές των έργων τους στην επίσημη σελίδα των «Ημερών Γαστρονομίας» έως τις 14 Μαρτίου 2016. 

Los Angeles Greek Festival Fb

Προηγούμενο άρθροΣπύρος Παναγιωτόπουλος & Brothers from Another Mother
Επόμενο άρθροH ‘πολιτικοποίηση’ της επαρχίας στις νουβέλες του Γιάννη Μακριδάκη