Ελλάδος Γεύση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Ένα γαστρονομικό ταξίδι ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Η έκθεση Ελλάδος Γεύση, μέσω της γαστρονομίας και του πολιτισμού θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στις διάφορες ομορφιές τις χώρας μας, από 18 έως 21 Μαΐου. Χρησιμοποιώντας ως βασικά υλικά την γαστρονομία , τον πολιτισμό και τον τουρισμό , η Alpha Εxpo σχεδίασε ένα τετραήμερο  πολυδιάστατο project.

Σκηνογραφώντας ελληνικές γειτονίες , παραδοσιακά καφενεία και ρετρό παντοπωλεία, το Ελλάδος Γεύση ξεφεύγει από τα σκηνικά των εκθέσεων που ακολουθούν την διαρρύθμιση των κλασσικών περιπτέρων. Πλακόστρωτες πλατείες, βρύσες, χρωματιστά τραπεζάκια και ψάθινες καρέκλες, δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Ελλάδος Γεύση σκηνικό
Ένα μικρό δείγμα από το σκηνικό της έκθεσης Ελλάδος Γεύση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Γαστρονομία

Το παντοπωλείο που θα συμπληρώνει το σκηνικό θα αποτελέσει  το σπίτι της ελληνικής γαστρονομίας. Διάσημοι σεφ θα κάνουν την εμφάνιση τους, προετοιμάζοντας συνταγές από όλη την Ελλάδα και κερνώντας τους περαστικούς. Η διαδικασία του μαγειρέματος έχει προετοιμαστεί με άκρως επαγγελματικές προδιαγραφές και η  καλά προετοιμασμένη ομάδα των σεφ ετοιμάζεται να απογειώσει τις ελληνικές συνταγές. Στα ράφια του παντοπωλείου θα βρίσκονται τα προϊόντα της έκθεσης, προερχόμενα από Πελοπόννησο, Ήπειρο, Μακεδονία και Αττική. Αισθητή θα κάνει την παρουσία της και η γαστρονομική παράδοση των νησιών μας. Σκοπός της έκθεσης είναι, να προσεγγίσει την γενικότερη κουλτούρα που συνοδεύει την γαστρονομία της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, το κλίμα είναι φιλόξενο και οικείο και η διαμόρφωση του χώρου γνώριμη· αυτή των πλατειών των ελληνικών χωριών.

Ελλάδος Γεύση Γαστρονομία
Η γαστρονομία έχει τον πρώτο ρόλο στην έκθεση Ελλάδος Γεύση
Πολιτισμός

Το ταξίδι αυτό στις γειτονιές της Ελλάδας θα συνοδευτεί από μουσικοχορευτικά δρώμενα , εκθέσεις φωτογραφίας  και προβολές ντοκιμαντέρ. Επίσης, δεν θα λείψουν οι μουσικές παραστάσεις, αφιερωμένες σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και στην μουσική παράδοση της χώρας. Το πολιτιστικό τμήμα της έκθεσης θα βρίσκεται διασκορπισμένο σε διάφορες γωνιές του χώρου, περιμένοντας να γνωρίσετε την ποικιλομορφία και την ομορφιά του.

Η έκθεση είναι μια προσπάθεια των περιφερειών  και των επιχειρήσεων να προβάλουν τόσο τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές γεύσεις όπως και τον εκάστοτε τόπο προέλευσης. Συνδυάζοντας τον τουρισμό με τον πολιτισμό και την γαστρονομία η έκθεση Ελλάδος Γεύση, προβάλλει τρεις δυνάμεις που αλληλοσυμπληρώνονται χαρίζοντας μια ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη. Η προβολή της γαστρονομίας κάθε περιοχής γίνεται στο φυσικό της περιβάλλον, ωθώντας το κοινό σε μια προσέγγιση της κάθε κουλτούρας υπό το πρίσμα των ντόπιων.

 

Πληροφορίες για την έκθεση Ελλάδος Γεύση

  • Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι
  • Ημέρες και ώρες έκθεσης: Πέμπτη  17.00 – 22.00

            Παρασκευή,Σάββατο & Κυριακή 10.30 – 22.00

  • Τιμή εισόδου: 3€ (τμήμα των εσόδων θα διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς)
  • Ιστότοπος: elladosgefsi.gr/
  • Facebook: elladosgefsi


Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή