Η Ελένη Πέτα ξεκινά τις καλοκαιρινές της εξορμήσεις ενώ παράλληλα παρουσιάζει και το καινούργιο της τραγούδι «Ανοίγω πανιά». Στις καλοκαιρινές της συναυλίες η Ελένη ερμηνεύει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου, δίνοντας έμφαση στο ελληνικό ρεπερτόριο, τόσο στο δικό της όσο και μεγάλων ελλήνων συνθετών.

Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία  που αγαπήσαμε (Αυτό που ξέρω, Λόγια της σιωπής, Κλείσε τα μάτια σου, Τι μου ‘χει λείψει, Το δώρο), τραγούδια σημαντικών ελλήνων συνθετών, μελωδίες από τη Μεσόγειο (Cancao do mar, Hijo de la luna, Meglio stasera) αλλά και κομμάτια από την παράδοσή μας, σε ένα πρόγραμμα που θα μας μαγέψει.

Λίγα λόγια για την Ελένη Πέτα

Η Ελένη Πέτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε με άριστα τις σπουδές της στο βιολοντσέλο, στο Κρατικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάνει τα πρώτα της βήματα ως μουσικός και συνεργάζεται με τον Νίκο Παπάζογλου στη καλοκαιρινή του περιοδεία. Ξεκινάει επαγγελματικά το τραγούδι κάνοντας συγχρόνως μαθήματα φωνητικής με τη Τζούλι Μασσίνο στη Θεσσαλονίκη και τη Μαίρη Κωνσταντάρα στο Ωδείο Αττικής.
Συνεργάζεται με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες και το 1994 παρουσιάζει τη πρώτη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «Μπλέ Ταξίδια». Eνα χρόνο μετά έρχεται το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Αμάν και Γιαλέλι». Ηδη πατάει γερά στο δισκογραφικό στερέωμα και τέσσερα χρόνια μετά, με το άλμπουμ «Ιδια μάτια άλλο Βλέμμα» είναι πια μια από τις αξιόλογες και επιτυχημένες τραγουδίστριες. Με τις ερμηνευτικές της δυνατότες αλλά και τη σκηνική της παρουσία έχει κερδίσει τις πιο θετικές κριτικές.

Εένη Πέτα μια καλλιτέχνης με πλούσια και σπουδαία δισκογραφία

Η Ελένη Πέτα παρουσιάζει τον Ιούνιο του 2001 το νέο άλμπουμ «Ολα αρχίζουν εδώ». Η νέα δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Η καλύτερη μέρα είναι αυτή που στα όνειρα αντέχει» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2002 της οποίας συνθέτης και ενορχηστρωτής είναι ο Αντώνης Μιτζέλος και στιχουργός η Ελένη Ζιώγα. Παράλληλα, η Ελένη μαζί με τον Νίκο Ζιώγαλα και τους Μπλε παρουσίασαν ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για δυο μήνες.

To φθινόπωρο του 2004 κυκλοφορεί το νέο της album με τίτλο «Δυνατά». «Παιδί ακόμα» τιτλοφορείται ο νέος δίσκος της Ελένης Πέτα που κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2006 από την Virus Music.
Πρόκειται για ένα album που συγκεντρώνει σπουδαίους δημιουργούς όπως την Χάρις Αλεξίου, Στέφανο Κορκολή, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Ελεάνα Βραχάλη, Νίκο Μωραϊτη, Αντώνης Βαρδής, Βασίλης Γιαννόπουλος, Γιάννης Καλαμίτσης, Δημήτρης Τσεκούρας, και άλλοι πολλοί.

«Βάλτο στα πόδια» είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού την Ελένη Πέτα που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2008 και υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά σε μουσική του Γάλλου συνθέτη Asdorve το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νέο της cd, με τίτλο «Στείλε Σήμα», το νέο album της Ελένης Πέτα που κυκλοφορεί και περιέχει 12 μελωδικά τραγούδια.

Οι έως τώρα γνωστοί «σταθμοί» της περιοδείας της είναι οι εξής:

  1. Παρασκευή 21 Ιουλίου (Λουτρόπολη Θέρμης Λέσβος)
  2. Σάββατο 22 Ιουλίου (Πλωμάρι Λέσβου)
  3. Κυριακή 23 Ιουλίου (Βατερά Λέσβου)
  4. Παρασκευή 28 Ιουλίου (Μουσική σκηνή  “ΑΣΤΙΚΟΝ” – Ποταμός Κυθήρων – 2736-033141)
  5. Σάββατο  29 Ιουλίου  (Μουσική σκηνή  “ΑΣΤΙΚΟΝ” – Ποταμός Κυθήρων – 2736-033141)
  6. Δευτέρα 7 Αυγούστου (Λουτράκι – Αρχαιολογικός χώρος “ΗΡΑΙΟΝ”  – Σε συνεργασία με τους Kaloy’s Quintent)
  7. https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7-Peta-Eleni-128547017214388/
Προηγούμενο άρθρο«Έκκληση προς τους Ευρωπαίους» του Στέφαν Τσβάιχ από τις εκδόσεις Μελάνι
Επόμενο άρθροΗ όπερα «Τροβατόρε» του Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο