Τα δύο νέα βιβλία της Ελένης Λιντζαροπούλου «Η αναιδής σκιά» και «Κείμενα μικρά σχεδόν ανήλικα» παρουσιάζουν ο Δήμος Κορυδαλλού, ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού και οι Εκδόσεις Αρμός. Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης, 3ος όροφος.

Για τα βιβλία, την ποιητική συλλογή Η αναιδής σκιά και την συλλογή αφηγημάτων Κείμενα μικρά σχεδόν ανήλικα, θα μιλήσουν οι: Σπυριδούλα Αθανασοπούλου- Κυπρίου, Θεολόγος, Διδάσκουσα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ιωσήφ Βιβιλάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαρώ Τριανταφύλλου, Συγγραφέας. Την συζήτηση συντονίζει ο Γιώργος Μακρυνός, Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Κείμενα μικρά σχεδόν ανήλικα

Φόβος, έρωτας, θάνατος, ζήλεια, μνήμη,
προδοσία, ελπίδα…
Κειμενα μικρά σχεδόν ανήλικα;
Ναι.
Γιατί πώς μπορεί να ενηλικιωθεί
ο φόβος ή ο θάνατος,
αλλά και η αμεριμνησία του έρωτα
ή
η βεβαιότητά του;
Η ποιήτρια Ελένη Λιντζαροπούλου, στην πρώτη της πεζογραφική απόπειρα, επιβεβαιώνει την αγάπη και την προτίμησή της στην μικρή φόρμα, εκθέτοντας κείμενα, σαν παραμύθια ή όνειρα άλλων, βγαλμένα από «μία μυστική κρύπτη για το αδύνατο», αθέατη και άγνωστη στους πολλούς.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Εκδόσεις: Αρμός
  • Κωδικός προϊόντος:978-960-615-022-7
  • Κατηγορίες:Διήγημα – Νουβέλα, Νέες Εκδόσεις
  • Ετικέτα:Ελένη Λιντζαροπούλου
  • Τιμή: 7,00 ευρώ
Η αναιδής σκιά

Πόση υποκρισία για μία τήβεννο;
Όση εκπόρνευση για ένα βραβείο.
Καμία πλάνη
Η φωτιά θ’ ακυρώσει την Αθανασία
Αυτή είναι η τιμωρία
για την Ύβρη και την Αναίδεια

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Θέμα: Ελληνική Ποίηση
  • Εκδόσεις Αρμός
  • Σελίδες: 66
  • Ημερομηνία Έκδοσης: 7/7/2017
Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ελένη Λιντζαροπούλου γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά το 1962. Αριστούχος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σπούδασε Θεατρική Εμψύχωση, Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ φέτος ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ΕΑΠ, στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Για περισσότερο από μια δεκαπενταετία ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό Θέατρο και έχει γράψει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά. Εργάστηκε ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στον Δήμο Κορυδαλλού, έχοντας παράλληλα στην ευθύνη της κοινωνικές δράσεις και ομάδες εθελοντών. Κείμενα, δοκίμια και κριτικές της δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και στο διαδίκτυο. Η τελευταία ιστορία της για παιδιά, Ο Βασίλης κι ο Αι Βασίλης, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρρησία το 2011 και η πρώτη της ποιητική συλλογή, Ο Πίθος των Γυναικών από τις Εκδόσεις των Φίλων το 2013. Το 2015 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή Η εποχή των λέξεων, επίσης από τις Εκδόσεις των Φίλων και το 2017 μία συλλογή με αφηγήματα με τον τίτλο Κείμενα μικρά σχεδόν ανήλικα και μία ποιητική συλλογή με τον τίτλο Η αναιδής σκιά από τις Εκδόσεις Αρμός.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

  • Ημερομηνία και Ώρα: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00
  • Περιοχή: Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»
  • Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης, 3ος όροφος
  • Ιστοσελίδα
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΤρία νέα βιβία από τις εκδόσεις Πατάκη: «Η καλλιγραφία των ονείρων», «Τυχερό» και το «Σώμα»
Επόμενο άρθροΤο νέο βιβλίο της Μαίρης Βασάλου, «Το χαμένο άλλοθι» από τις εκδόσεις Διάπλαση