Η Ελένη Καρακάση και ο Γιώργος Άλτης ανεβαίνουν στη σκηνή της Σφίγγας στις 7 και 14 Μαρτίου για μία μοναδική μουσική παράσταση. Πρόκειται για μία υπέροχη μουσική εμφάνιση όπου αιχμαλωτίζει στο εσωτερικό της ξέφρενους ρυθμούς και θα μας ενθουσιάσει με τις μουσικές επιτυχίες όπου πρόκειται να ακουστούν. Και όλα αυτά στην μοναδική σκηνή της Σφίγγας!

Η Ελένη Καρακάση και ο Γιώργος Άλτης σε ένα μοναδικό θέαμα!

Η Ελένη Καρακάση συναντά τον Γιώργο Αλτή σε ένα πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις σε ήχο «Ντρίγκι Ντρίγκι Ώπα». Πότε γκάζι , πότε φρένο, πότε ηλεκτρικός, πότε ακουστικός ήχος, τα ηχοχρώματα εναλλάσσονται και αναβοσβήνουν δίνοντας σε τραγούδια πού όλοι έχουμε αγαπήσει μια ξεχωριστή λάμψη. Από το «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά» στου «Πόθου τ’ αγρίμι», από το «Νταλκάς βαρύς» στο «Big Spender» και από τις «Γυναίκες» στο «Τικ τακ» και στο «Μηδέν». Όλα σε ατμόσφαιρα ψυχικής ανάτασης και «Ντρίγκι Ντρίγκι Ώπα» .

Παίζουν και τραγουδούν οι Σπύρος Πανταζής (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι και μπαγλαμά) και Joni Moas (κρουστά).

Η Ελένη Καρακάση

Η Ελένη Καρακάση γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές: Δραματική, Μελλοδραματική Σχολή, Δίπλωμα Κλασικού τραγουδιού. Από το 1993 πήρε μέρος στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου: «Εκάβη» σκην. Κ. Τσιάνου, «Εκκλησιάζουσες», «Σταχτοπούτα», «Ωραία Κοιμωμένη», «Κοπέλλια», «Η Αγάπη και τα τρία Πορτοκάλια», «Ο Τσάρος με τη μακριά Γενιάδα», σκην. Κ. Ρούγγερη. Συνεργάστηκε με τη Λυρική Σκηνή στις παραστάσεις: « Σταχτοπούτα» και «Μαγικός Αυλός» σκην. Κ. Ρουγγέρη.

Από το 2001 πήρε μέρος στις παραστάσεις: «Μάλα» σκην. Γ. Κακλέα, «Τα Τρένα κοιμούνται τη Νύχτα» σκην. Φ. Λύτρα, «Ο Βασιλιάς κι Εγώ» σκην. Γ. Μαργαρίτη, «Βίκτωρ Βικτώρια» σκην. Τζ. Γκρέγκορυ, «Βότκα Μολότοφ» σκην, Γ. Κακλέα, «Γυναίκες στα Χιόνια» σκην. Κ. Σπυρόπουλου, «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου» σκην. Θ. Αθερίδη, «Χοηφόρες», «Το Στραβόξυλο», «Οι Αγαπητικοί της Βοσκοπούλας» σκην. Κ. Τσιάνου, «Αυτή κι Αυτή» σκην. Φ. Γέμτου, «Ψέμα στο Ψέμα» σκην. Π. Φιλιππίδη, «Τα Βαφτίσια» σκην. Ν. Μουτσινάς, «Η Κολοκύθα» σκην. Δ. Χαλιώτης. Στην τηλεόραση πήρε μέρος στις σειρές: «Η Ώρα η Καλή», «7 Θανάσιμες Πεθερές», « Λάκης ο Γλυκούλης».

Ο Γιώργος Άλτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σε ηλικία 13 χρόνων πρωτόπιασε μπουζούκι και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη λαϊκή μουσική. Δουλεύει επαγγελματικά από το 1984-85 σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, ενώ πήρε μαθήματα από το Θ. Παπαβασιλείου και το μεγάλο σολίστα του μπουζουκιού Γ. Παλαιολόγο. Βασικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών «ΡΑΣΤ», έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ορχηστικής μουσικής στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και σε εξωτερικό: Γαλλία, Μαγιόρκα, Λεμεσός κ.α. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο τους CD όπου συμμετείχε και ως συνθέτης με το ορχηστρικό θέμα «χόρα στη χώρα του Γιώργου Αλτή». Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού «Μετρονόμος» από το 2001 στη στήλη «πίσω από τα όργανα» όπου παρουσιάζει σημαντικούς Έλληνες μουσικούς ενώ έχει συνεργαστεί περιστασιακά και με το περιοδικό «Λαϊκό τραγούδι».

Το 2004 έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Δέστε μας» του Δήμου Ηλιούπολης. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό CD «Ας’ την Αγάπη να σε σκοτώσει» με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Οκτώ Λαϊκά Πορτρέτα» που παρουσιάζει τις ζωές οκτώ δεξιοτεχνών του μπουζουκιού στη δεκαετία του 1950. Το Σεπτέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε με το «κουαρτέτο μπουζουκιών ΡΑΣΤ» το δεύτερο τους CD «ΡΑΣΤ LIVE». Από το 2003 στα μαγαζιά που εμφανίζεται έχει την επιμέλεια του προγράμματος.

Από το Δεκέμβριο του 2009 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του CD με τίτλο «Λέει η ζωή» με ερμηνεύτριες τις Φωτεινή Βελεσιώτου, Άννα Καραγεωργιάδου, Μαρία Κώτη, Μαριλένα Λευκιμμιάτη. Το CD περιέχει και δύο ορχήστρικα θέματα. Το 2016 κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Ντρίγκι ντρίκι χοπ».

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρα διεξαγωγής: 7 και 14 Μαρτίου
  • Χώρος: Μουσική σκηνή Σφίγγα
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
  • Ώρα έναρξης: 21.30
  • Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
  • E-mail: sfigamusic@gmail.com
  • Facebook
  • Χορηγός επικοινωνίας: artic.gr
artic.gr
artic.gr

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθρο« Ο χορός είναι η ζωή μου »: Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Επόμενο άρθροΗ Ζωή Τηγανούρια και η Σοφία Αρβανίτη στο Σταυρό του Νότου στις 8/03