Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Φ.Κ.Θ.) διοργανώνει από τις 31/3/2017 έως τις 19/4/2017 έκθεση φωτογραφίας  «Το φύλο μου, ο εαυτός μου»  νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στην Toss Gallery. Την επιμέλεια αναλαμβάνει ο Θανάσης Ράπτης.

Σχετικά με την έκθεση φωτογραφίας «Το φύλο μου, ο εαυτός μου»

Η έκθεση φωτογραφίας «Το φύλο μου, ο εαυτός μου», όπως προδιαθέτει και η ονομασία της σκοπεύει να εξερευνήσει το θέμα του φύλου μέσα από το βίωμα, την εμπειρία και την αναζήτηση. Έπειτα να οδηγήσει συνολικά σε μια εμβάθυνση για μια πιο ουσιαστική αυτογνωσία, καθώς και να αναδείξει την έκφανση του φύλου ως μια καθαρά πολιτική πράξη.

Η έκθεση διαχωρισμένη σε 12 φωτογραφικές ενότητες, 1 ενότητα video art, 1 performance καθώς επίσης και μια φωτογραφική κατασκευή παρέχει μια συνολική καλλιτεχνική εκπροσώπηση. Για την ακρίβεια, η Performance γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πριν από την διοργάνωση της έκθεσης είχε προηγηθεί και σχετική ημερίδα με θέμα τα ζητήματα του Φύλου στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης. Στην Ημερίδα συμμετείχαν επιστήμονες ψυχολόγοι και καλλιτέχνες οι οποίο έλαβαν θέση και εξέφρασαν σκέψεις για τη σχετική θεματική.

Αυτή όπως και η έκθεση διοργανώθηκε στα πλαίσια σειράς δράσεων με άξονα το Φύλο, κάτω από το γενικό τίτλο “Το φύλο μου, ο εαυτός μου”, που διοργανώνει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για το 2017.

Η Καλλιτεχνική Συμμετοχή

Οι συμμετέχοντες της έκθεσης αποτελούν μερικούς καταξιωμένους, νέους Έλληνες καλλιτέχνες, που ζουν, εργάζονται και διαπρέπουν στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα αυτοί είναι οι: Φρόσω Παπαδημητρίου, Τζίνα Μαραγκουδάκη, Μάνος Χρυσοβέργης, Λίλη Ζουμπούλη, Πάνος Κέφαλος, Εύα Γερομιχαλού-Βέη, Έλενα Γανδά, Γιώργος Κάνης, Γεωργία Πονηράκου, Γεωργία Λαλέ (Video), Βασιλική Σανδάλη, Κυριάκος Κατσαρέας, Φίλη Ολσέφσκι, Μαρία Τζεφέρη, Αφροδίτη Δάφνου (Performance).

Φωτογραφία του Μάνου Χρυσοβέργη για την Έκθεση Φωτογραφίας «Το φύλο μου, ο εαυτός μου»
Φωτογραφία του Μάνου Χρυσοβέργη για την Έκθεση Φωτογραφίας «Το φύλο μου, ο εαυτός μου»
Πληροφορίες για την Έκθεση Φωτογραφίας «Το φύλο μου, ο εαυτός μου»

 

Προηγούμενο άρθρο18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος – Ξεκίνησε και μας έφερε άρωμα Γαλλίας
Επόμενο άρθρο«Ειρήνη» και «Όρνιθες» στη σειρά Αριστοφάνης για παιδιά των εκδόσεων Διάπλαση, της Χρυσάνθης Καραΐσκου
Σταύρος Βαλσάμης
Φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Tμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Κύριο ενδιαφέρον η κλασσική αναλογική και σύγχρονη φωτογραφία καθώς επίσης οι λογοτεχνικές και εικαστικές τέχνες.