Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ζωγραφικής έκθεσής της με τίτλο Τάσεις το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00 στο Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74) στη Πλάκα.

Πρόκειται για μια ομάδα που δημιουργήθηκε με μόνη πρόθεση την κοινή έκφραση και την κοινή έκθεση των εργασιών διάφορων καλλιτεχνών προερχομένων από διαφορετικούς ορίζοντες, με διαφορετικές δεδομένες, καθώς και εκφραζόμενοι σε ξεχωριστά στυλ της σημερινής εκφραστικής πραγματικότητας εξώτερης από κάθε οριοθετημένο στυλ. Αυτήν την ένταση ανάμεσα στο γνώριμο και το καινούριο φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μέσα από τις Τάσεις.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Βασίλης Αράπης: Καλλιτέχνης Δρ. στη φιλοσοφία των επιστήμων. Γεννημένος στην Αθηνά τον Μάη του 1949, τόσο στην ποίηση, όσο και στην επιστημονική ερευνά, καθώς και στην ζωγραφική, εκφράζεται στα πλαίσια της εικονικής πραγματικότητας βασιζόμενος και μόνον στην επιστημονική τεκμηρίωση.

Ηλιάνα Σκουλαξινού: Εικαστικός γεννημένη στην Αθήνα το 1986. Εκφράζει την αντισυμβατική πραγματικότητα της εποχής με έντονα χρώματα και καθαρές φόρμες εμπνευσμένη τόσο από πρόσωπα της καθημερινότητας όσο και της προσωπικής προσέγγισης συναισθημάτων που δημιουργούνται από αυτά.

Λένα Βακά: Ζωγραφοποιός, γεννημένη στα Τρίκαλα το 1962. Εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία ζωγραφίζοντας το είναι και το φαίνεσθαι, ακροβατώντας ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, βουτώντας στα χρώματα των αντιθέσεων.

Άντζελα Καλοβύρνα: Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και συνέχισε τις σπουδές τις στη ζωγραφική δίπλα σε διακεκριμένους ζωγράφους. Παράλληλα με τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με την φωτογραφία, το ψηφιδωτό, την γλυπτική και την κεραμική. Αυτός ο κύκλος δουλειάς της, επικεντρώνεται σε ανθρωποκεντρικά θέματα, αποδίδοντάς τα μέσα από την ρευστότητα και την δυναμική της έκφρασης.

Αντώνης Σκαρλάτος: «Η τέχνη είναι συναισθήματα… Θεωρώ ότι ένα έργο πρέπει να μιλάει στη καρδιά του θεατή, να υπάρχει αυτή η εκμαίευση συναισθημάτων και ταύτιση. Ονομάζομαι Αντώνης Σκαρλάτος, ζω στον Πειραιά και έχω γεννηθεί στην Αθήνα».

Στέλλα Ζαφείρη: «Μέσα από τα ‘Μελανογραφήματα’ εκφράζω τον κόσμο του υποσυνείδητου και του συναισθήματος. Με σύμμαχο τη σινική μελάνη ο δρόμος μου είναι γεμάτος αποκαλύψεις. Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα».

Πούλη Βρανά: «Γεννήθηκα στην Αθήνα από καλλιτέχνες γονείς. Λατρεύω τη δουλειά μου, τα ανθρωποκεντρικά έργα μου με τα έντονα χρώματα με αντιπροσωπεύουν πλήρως. Και μην ξεχνάμε: Ο καλλιτέχνης είναι ένας μικρός θεός… αυτό είναι το πιστεύω μου».

Κοσμάς Σκαβάντζος: «Δρ. Φιλοσοφίας, ειδίκευση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ζωγράφος, συγγραφέας 3 βιβλίων Φιλοσοφίας, Συλλέκτης αρχαίας Ελλην. Γραμματολογίας. Γεννήθηκα στην Αθήνα & ζωγραφίζω 3 δεκαετίες. Κατ’ ουσίαν αυτοδίδακτος – με εξαίρεση την εξάσκηση σε ακαδημαϊκό γυμνό 2 χρόνια σε εργαστήρια. Έκανα Κυβισμό, Αφαίρεση, Ρεαλισμό, Σχέδια, Ακαδημαϊκό Ρεαλισμό & Ψηφιδωτά. Μετά το 2011 αφοσιώθηκα σε ιδιότυπα θέματα με φιγούρες σε ελληνικά τοπία, κυρίως Αττικά. Με ενδιαφέρει το ζήτημα της ‘’Ελληνικότητας’’ της Ζωγραφικής, ιδωμένο όμως μέσα στα σημερινά μετα-μοντέρνα πλαίσια. Υπό αυτή την έννοια το ‘’αττικό φως’’ καθίσταται σε πολλά από τα έργα μου ένα ζητούμενο. Ένας άγνωστος Χ».

Στέφανος Στεφανάκης: «Η ζωγραφική είναι αγάπη, διέξοδος, ελευθερία. Ζωγραφίζω με αγάπη δίνοντας διέξοδο στα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, αφήνοντας ελεύθερα τα έργα μου στα μάτια του θεατή, με την προσδοκία να μιλήσουν στα δικά του συναισθήματα και στις σκέψεις».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πληροφορίες για τη ζωγραφική έκθεση Τάσεις
  • Contemporary Space Athens: Μητροπόλεως 74, Αθήνα , τηλ. 210 3428511,
  • Εγκαίνια: Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 19.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 05/11/2016 – 25/11/2016
  • Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή 14.00-21.00
  • Βρείτε τους Ανεξάρτητους Εικαστικούς Καλλιτέχνες στο Facebook πατώντας εδώ.

Ζωγραφική Έκθεση Τάσεις - αφίσα

 

Προηγούμενο άρθροΗ αρπαγή της Ευρώπης: έκθεση του Alexander Tovborg
Επόμενο άρθροΓκαλερί δραμάτων του Γιώργου Πατεράκη στο Baumstrasse