Η ομαδική έκθεση State (in) Concepts σε επιμέλεια της Ηλιάνας Φωκιανάκη και της State of Concept Athens λαμβάνει χώρα  στο ιδρύμα KADIST στο Παρίσι. Νέα έργα από τους Μαργαρίτα Μποφιλίου, Αλέξανδρο Τζάννη και Jonas Staal & Laure Prouvost συνεργάζονται σε μια εικαστική σύμπραξη για πρώτη φορά από τις 21 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2017.

«Tι θα μπορούσε να είναι ένα ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα;». Tο KADIST  καλεί την Ηλιάνα Φωκιανάκη, ιδρύτρια και διευθύντρια της State of Concept, για μια αναδρομική παρουσίαση του προγράμματος του ιδρύματος που ξεκίνησε το 2013. Η State of Concept έχει επικεντρωθεί σε ατομικές εκθέσεις διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών. Παλαιότερες ήταν η έκθεση της Laure Prouvost τον Απρίλιο του 2016, το C’est l’est not ouest της Μαργαρίτας Μποφίλιου τον Μάιο του 2015, το Everything´s wrong Xerxes από τον Jonas Staal το 2016,  το After Europe και άλλες.

Μέχρι πρόσφατα, καλεί διεθνείς επιμελητές να σχολιάσουν το επίκαιρο κοινωνικοπολιτικό τοπίο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το πρόγραμμα έχει επικεντρώνεται στις πολυάριθμες ευρωπαϊκές κρίσεις. Η Φωκιανάκη έχει ως στόχο οι εκθέσεις της να λειτουργούν ως ενδιάμεσοι τόποι μεταξύ πολιτικού και καλλιτεχνικού πεδίου. Δημιουργώντας μια κατάσταση (state) εν τη γεννέση (in concept),οι βασικές έννοιες που ορίζουν την κατανόησή μας για τον κόσμο μπορούν να αμφισβητηθούν και να επαναπροσδιοριστούν.
Το ερώτημα που διερευνάται  μέσα από την έκθεση στο KADIST είναι: μπορεί ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός τέχνης γεννημένος σε μια περιοχή κρίσης να θεωρείται μια κυρίαρχη οντότητα; Τι θα συμβεί αν θεωρούσαμε ένα ίδρυμα τέχνης ως ένα Κράτος/κατάσταση από μόνο του; Το ερώτημα αυτό καθώς και οι απαντήσεις του εξερευνούνται μέσα από την καλλιτεχνική ομαδική συνεργασία.

Official site

Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΗ μουσική παράσταση « Έλα » έρχεται στο Baraonda music hall!
Επόμενο άρθροΗ Ζάννα Αρτέμη και η EYPRAKSIA στην γκαλερί του Black Duck