Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts παρουσιάζει στην Ελούντα Mare, στην Κρήτη, την ατομική Έκθεση φωτογραφίας SPAP Photography (Σπύρος Παπαδάτος). Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 28 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου 2017.

Η γυναικεία μορφή στο φακό του SPAP Photography

Μέσα στα χρόνια καριέρας του, ο καλλιτέχνης με το σπουδαίο του ταλέντο, κατάφερε να αποδώσει και να εκθειάσει τη γυναικεία μορφή με πρωτοφανή δυναμισμό. Πάντα αληθινή και πάντα παραδομένη στην ιδέα. Πίσω από το φευγαλέο στιγμιότυπο που ο καλλιτέχνης επιλέγει να παγιδέψει στο χρόνο.

Η γυναικεία μορφή ήταν πάντα μια πηγή γοητείας για τους περισσότερους καλλιτέχνες. Για τον Σπύρο Παπαδάτο, η προσέγγιση της γυναικείας μορφής είναι φυσική και αθώα. Αλλά ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση να σπάσει τα ταμπού και τα στερεότυπα. Με τη στροφή της φωτογραφικής του μηχανής στη γυναίκα, ο καλλιτέχνης αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα ως ζωτικό μέσο για την αφήγηση. Εκφράζοντας, έτσι, ταυτότητα και αντανακλώντας την ατομική και συλλογική εμπειρία.

Έκθεση φωτογραφίας SPAP Photography
Έκθεση φωτογραφίας SPAP Photography του Σπύρου Παπαδάτου στην Elounda Mare (Κρήτη) 28/7-10/8.
Σχετικά με την Έκθεση φωτογραφίας SPAP Photography

Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης του SPAP Photography, “A WomantoLove II”, έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Μπενετάτος του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Πραγματοποιήθηκε τον Μάιο-Ιούλιο του 2016 και, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της, ξεκίνησε περιοδεία. Παρουσιάστηκε, έτσι, τον Μάρτιο του 2017 στην Δημοτική Πινακοθήκη του Ηρακλείου Κρήτης. Πρόσφατα ταξίδεψε στο εξωτερικό σε μια από τις κορυφαίες πολιτιστικές Ευρωπαϊκές πόλεις και παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης βρίσκονται και έργα που έχουν λάβει διάφορες διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως για παράδειγμα το “Lonely Dancer”. Έχει πάρει διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό: “26th Trierenberg Super Circuit 2017”- The World’s Largest Photo Art Contest.

Έκθεση φωτογραφίας SPAP Photography
Έκθεση φωτογραφίας SPAP Photography του Σπύρου Παπαδάτου στην Elounda Mare (Κρήτη) 28/7-10/8.
Βιογραφικό

O φωτογράφος Σπύρος Παπαδάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και μεταπτυχιακά στο Warwick στην Αγγλία. Καθώς και στο Indiana University στην Αμερική με υποτροφία, όπου συμμετείχε στο Entertainment Academy.

Από μικρός αγαπούσε την φωτογραφία και με κάθε ευκαιρία απαθανάτιζε ενδιαφέρουσες εικόνες που εγκλώβιζαν την ματιά του. Στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας με δασκάλα την Τούλα Μπράτη-Κόκκαλη που τον οδήγησαν στην βαθύτερη ενασχόληση με την φωτογραφία.

Έργα του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Μεταξύ αυτών σε διαγωνισμούς από το περιοδικό Φωτογράφος (Group «Καθημερινής») το 2011. Καθώς και στον διεθνή διαγωνισμό “With Love to Women” – International Salon-circuit of Art Photography για συνεχόμενες χρονιές από το 2013 ως και σήμερα. Πιο πρόσφατη διάκριση του, το 2015, ο έπαινος HM FIAP από την διεθνή Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων με έδρα τη Γαλλία (Honorary Mention from Federation Internationale De L´ Art Photographique). Έχει συμμετοχή σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και από το 2016 είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας-ΕΦΕ.

Πληροφορίες έκθεσης

  • Χώρος: KAPOPOULOS FINE ARTS – ELOUNDA MARE GALLERY | Elounda Mare Relais & Chateaux hotel, 720 53 Ελούντα, Κρήτη
  • Επικοινωνία: Τηλ. 28410 68200 | Email
  • Εγκαίνια: 28 Ιουλίου, 2017 (20.00)
  • Διάρκεια: 28 Ιουλίου – 10 Αυγούστου, 2017
  • Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 18:00 – 23:00 | Τρίτη: 12:00 – 18:00 | Σάββατο: 15:00 – 23:00
Προηγούμενο άρθροΡωμαίος και Ιουλιέτα για 2 – Από την Ομάδα Θεάτρου Ιδέα στο Θέατρο Ρεματιάς
Επόμενο άρθροΑυγουστιάτικη πανσέληνος 2017 στην Αττική | Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο