Ο Δημήτρης Λάμπρου στη LOLA NIKOLAOU GALLERY

Ο Δημήτρης Λάμπρου στη LOLA NIKOLAOU GALLERY

Δημήτρης Λάμπρου
Ο εικαστικός Δημήτρης Λάμπρου στη LOLA NIKOLAOU ART GALLERY σε μία ομαδική εικαστική έκθεση από τις 12/9.

Ο εικαστικός Δημήτρης Λάμπρου με νέα έργα του συμμετέχει, από 12 Σεπτεμβρίου, σε έκθεση της LOLA NIKOLAOU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη. Στην ίδια έκθεση συμμετέχουν επίσης οι εικαστικοί Ιάσονας Κοντογιάννης, Φώτιος Μπάλας και Δαυίδ Μπενφοράδο.

Ο εικαστικός, μετά την επιτυχημένη πορεία της ατομικής του έκθεσης με θέμα «Αναζητώντας φωνές» στην Αθήνα, ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα παρουσιάσει έργα του στην LOLA NIKOLAOU ART GALLERY από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.

Ο Δημήτρης Λάμπρου και το έργο του

Στο έργο του Δημήτρη Λάμπρου διακρίνουμε (σε μια εποχή αποϋλοποίησης της τέχνης), να τονίζεται η επιστροφή του αντικειμένου ως ένα «εν ενεργεία απολίθωμα». Από τη μια να εισχωρεί στη «βιτρίνα της ιστορίας». Μέσα, όμως, από μια διεισδυτικότερη ματιά να αποτελεί «εν δυνάμει» έτοιμο να ζωντανέψει, απαλλαγμένο από τις ενοχές του φετιχισμού. Καθώς και έτοιμο να εμποτίσει εκ νέου την τέχνη με τις αξίες των κινημάτων των ιστορικών πρωτοποριών που συνδέονται με δημοκρατικές έννοιες και κοινωνικό περιεχόμενο.

Δημήτρης Λάμπρου
Ο εικαστικός Δημήτρης Λάμπρου στη LOLA NIKOLAOU ART GALLERY σε μία ομαδική εικαστική έκθεση από τις 12/9.
Σύντομο βιογραφικό

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιώργο Λαζόγκα. Στη συνέχεια φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών τεχνών της ΑΣΚΤ από όπου αποφοίτησε με «Άριστα».

Το 2011 συμμετέχει στην Μπιενάλε Ευρώπης και Μεσογείου με τίτλο: “Symbiosis, Rome, Italy/Thessaloniki/Gr”. Το 2013 συμμετέχει με ανεξάρτητη επιμέλεια σε ατομική παρουσίαση του έργου του στη Διεθνή Συνάντηση σύγχρονης τέχνης Remap 4 με τίτλο: “Story as a dream/Athina/Metaxourgio/Gr”.

Το 2013 εκθέτει σε μια Ιστορική έκθεση της Γκαλερί Λόλας Νικολάου μαζί με έργα του Βλάσση Κανιάρη με τίτλο : «1+3». Το 2014 συνεκθέτει με τον Δάσκαλο του Γιώργο Λαζόγκα στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου με τίτλο: «Δυο γενιές/Τρεις γραφές».

Είναι ιδρυτής της ομάδας «Δίπολα» μαζί με τον Θεωρητικό της τέχνης κι επιμελητή εκθέσεων Ευθύμη Λαζόγκα. Έχει συμμετάσχει στην έκθεση «Χειραγώγηση» στη Γκαλερί Depo Darm, Athena, Συμμετείχε, επίσης, με ατομικές και ομαδικές παρουσίες σε πολλές από τις διοργανώσεις της Art Athina. Το 2016 συμμετείχε στη Διεθνή συνάντηση σύγχρονης τέχνης Back to Athens 4.

Δημήτρης Λάμπρου
Ο εικαστικός Δημήτρης Λάμπρου στη LOLA NIKOLAOU ART GALLERY σε μία ομαδική εικαστική έκθεση από τις 12/9.
Πληροφορίες κοινού

  • Χώρος: LOLA NIKOLAOU ART GALLERY | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
  • Επικοινωνία: Τηλ. +30 2310240416 | Email
  • Εγκαίνια: Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου  2017, ώρες 19.00-22.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 12 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη–Πέμπτη–Παρασκευή: 12.00–20.00 | Τετάρτη–Σάββατο: 12.00–15.00
  • Είσοδος: Ελεύθερη

 

Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply