Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 θα μιλήσουν για την Εξερεύνηση του Διαστήματος τρεις σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης. Συγκεκριμένα το πάνελ των ομιλητών απαρτίζεται από τον Καθ. Σταμάτη Κριμιζή, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Επικεφαλής Διαστημικών Αποστολών της NASA από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τον Luca Parmitano, Αστροναύτη Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) από την Ιταλία και τον Παντελή Πουλάκη, Μηχανικό της αποστολής ExoΜars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) από την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση Εξερεύνηση του Διαστήματος: Ρομποτικές και Επανδρωμένες Αποστολές

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τις δύο όψεις της διαστημικής εξερεύνησης: τις επανδρωμένες και τις ρομποτικές αποστολές. Παράλληλα θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τη σημασία της έρευνας στο Διάστημα. Θα αναφερθεί επίσης η τεχνολογική ανάπτυξη που απαιτείται στην Εξερεύνηση του Διαστήματος. Σκοπός της συζήτησης αυτής είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες του συγκεκριμένου χώρου. Το κοινό είναι ελεύθερο να διατυπώσει τις απορίες του και να συνομιλήσει με τους επιστήμονες. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Την επόμενη ημέρα (Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017) το SG[Greece] διοργανώνει workshop για φοιτητές και νέους/νέες επαγγελματίες. To workshop θα πραγματοποιηθεί στον χώρο «α2-innohub» του si-Cluster. Σε αυτό οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα καταθέσουν τις ιδέες τους υπό την καθοδήγηση επιφανών προσωπικοτήτων που θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με το κοινό.

Εξερεύνηση του Διαστήματος, Σταμάτης Κριμιζής
Στην Εξερεύνηση του Διαστήματος θα παρακολουθήσουμε την ομιλία του Σταμάτη Κριμιζή, μέλους της Ακαδημίας Αθηνών και Επικεφαλής Διαστημικών Αποστολών της NASA
Φορείς που εμπλέκονται στην διοργάνωση της εκδήλωσης Εξερεύνηση του Διαστήματος: Ρομποτικές και Επανδρωμένες Αποστολές

Οι σπουδαίοι αυτοί επιστήμονες έρχονται στη χώρα μας στο πλαίσιο της διημερίδας SG[Greece]. Σημειώνεται ότι το SGAC αποτελεί διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό. Ο τελευταίος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αποσκοπεί στην ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη από τη διαστημική έρευνα και τεχνολογία. Η εκδήλωση Εξερεύνηση του Διαστήματος: Ρομποτικές και Επανδρωμένες Αποστολές υλοποιείται με τη βοήθεια των ακόλουθων φορέων:

  • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕSA)
  • Ελληνικός Βιομηχανικός Συνεργατικός Σχηματισμός Τεχνολογιών του Διαστήματος si-Cluster
  • Πανεπιστήμιο International Space University (ISU) του Στρασβούργου
  • Institute of Aerospace Technology (IAT) του Πανεπιστημίου του Nottingham
  • Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.)
  • Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA)
  • Ίδρυμα Ευγενίδου
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)
  • Εργαστήριο Transformable & Intelligent Environments (TUC-TIE Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Master of Science in Space Science Technologies and Applications (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών)
  • Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής (OCfA) και την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.).
Πληροφορίες της εκδήλωσης Εξερεύνηση του Διαστήματος: Ρομποτικές και Επανδρωμένες Αποστολές

  • Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, 18:30
  • Είσοδος: Ελεύθερη. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 της ίδιας ημέρας από την Γραμματεία εισόδου του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο) και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 (δύο) δελτία εισόδου.
  • Χώρος: Ίδρυμα Ευγενίδου. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ οι σκύλοι-συνοδοί ανθρώπων με προβλήματα όρασης είναι ευπρόσδεκτοι.
  • Για την εκδήλωση αυτή έχει ήδη προβλεφθεί: Διερμηνεία  από/προς Ελληνικά – Αγγλικά και Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ υπάρχει δυνατότητα χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: public@eef.edu.gr
  • Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το workshop μπορείτε να αντλήσετε από τον σύνδεσμο http://spacegeneration.org/event/sg-greece2017.html

 

Προηγούμενο άρθρο«Φαρμακείον Εκστρατείας», του Μάνου Ελευθερίου στο βιβλιοπωλείο «Μπιτσάκου»
Επόμενο άρθροΠροβολή της ταινίας «Το τέλος της Αγίας Πετρούπολης» από την NEW STAR