Ατομική εικαστική έκθεση του Μάριου Καμχή με τίτλο Εική και ως έτυχε εγκαινιάζει, στις 13 Φεβρουαρίου, η Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας. Η έκθεση πραγματοποιείται με συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Hellenic American College (HAEC) με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA). Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης, Λουΐζα Καραπιδάκη.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει σχετικά: «Η εικονογραφία του Μάριου Καμχή χαρακτηρίζεται από μια ιδιάζουσα παραστατικότητα με εκπληκτικές λεπτομερειακές αναφορές, που απορροφά το βλέμμα του θεατή και τον παροτρύνει σε μια δεύτερη ανάγνωση. Όλα είναι φανταστικά αλλά όλα μοιάζουν βιωμένα και οικεία».

Τα έργα του καλλιτέχνη χαρακτηρίζονται από ασπρόμαυρους όγκους, στους οποίους δίνει έναν καθοριστικό και συμπληρωματικό ρόλο. Πολλαπλές εικονογραφικές θεματικές συνενώσεις και διαβαθμίσεις αναλογιών συνθέτουν τη ζωγραφική του. Από τη μικρή ανθρώπινη κλίμακα έως τις μνημειακές κτηριακές διαστάσεις προσφέρει ένα δυναμικό αποτέλεσμα στα έργα του. Χρησιμοποιεί πολυγωνικές απολήξεις και αφαιρεί ολόκληρα μέρη από το έργο, γεγονός που του προσδίδει πλαστικότητα.

Οι εικαστικές του παρεμβάσεις προσδίδουν μία έξεργη τρισδιάστατη μορφή στη ζωγραφική του. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η έμφαση που δίνει στην αίσθηση του βάθους που προσδίδει μία πρωτότυπη αισθητική στην καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Εική και ως έτυχε, Μάριος Καμχής, Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Εική και ως έτυχε: ατομική έκθεση του Μάριου Καμχή στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας από τις 13 Φεβρουαρίου.
Βιογραφικά στοιχεία

Ο Μάριος Καμχής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Θωμαΐδειον Βραβείο) και στο Λονδίνο στην Αρχιτεκτονική Ένωση, όπου και δίδαξε στο Τμήμα Σχεδιασμού. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια George Mason στην Ουάσιγκτον, Θεσσαλίας και Χαροκόπειο. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του «Θεωρία του Σχεδιασμού και Φιλοσοφία» (Εκδ. Tavistock, Λονδίνο,  1979) και «Η Ενοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου» (Εκδ. Κριτική, Αθήνα, 2007), καθώς και πολυάριθμες δημοσιεύσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, «Ζωγραφική» (Γκαλερί 3, 2001) και «Οι Αόρατες Πόλεις» (Γκαλερί 24, 2004).

Πληροφορίες έκθεσης Εική και ως έτυχε

  • Χώρος: Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Εγκαίνια: Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20:00
  • Διάρκεια έκθεσης: 13 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 210 3680052 της Διεύθυνσης Πολιτιστικών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πατώντας εδώ.
Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα Algarabía μας ταξίδεψε στον κόσμο του φλαμένκο
Επόμενο άρθροΤο MoMA αντιδρά στο διάταγμα Τραμπ με έργα μουσουλμάνων καλλιτεχνών