Την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος της εφημερίδας Ριζοσπάστης, Αριστούλα Ελληνούδη. Μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο η Αριστούλα Ελληνούδη έφυγε σε ηλικία 72 ετών, ενώ την είδηση έκανε γνωστή, ανακοίνωση του ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος.

Η ίδια μετρούσε 40 χρόνια σημαντικής παρουσίας στα ελληνικά γράμματα. Ήταν σύζυγος του πρόωρα χαμένου ηθοποιού, Τίμου Περλέγκα και μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Γιάννου Περλέγκα. Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, στη 1.00 μμ, στο νεκροταφείο Καισαριανής.

Λίγα λόγια για την Αριστούλα Ελληνούδη

Η Αριστούλα Ελληνούδη γεννήθηκε το 1945, ήταν κόρη του Γιώργη Ελληνούδη, στελέχους του ΚΚΕ από τη δεκαετία του 1920, που κατά τη διάρκεια της κατοχής είχε την ευθύνη του Τυπογραφείου του ΕΑΜ.

Από τα 14 της χρόνια αρχίζει επαφές με τη Λέσχη των Λαμπράκηδων. Μετά το Γυμνάσιο εισάγεται στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με υποτροφία και όταν την τελειώνει μπαίνει στο θέατρο. Με τη μεταπολίτευση έρχεται αμέσως σε επαφή με το ΚΚΕ και γίνεται μέλος του, το 1974.

Αναλαμβάνει έντονη δράση για το στήσιμο των πρώτων Οργανώσεων επιστημόνων-καλλιτεχνών και από το 1975 αρχίζει τη συνεργασία της με την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (με το ψευδώνυμο «Θυμέλη») στο δυναμικό της οποίας εντάσσεται κανονικά το 1976.

Η Αριστούλα Ελληνούδη μιλά σε συνέδριο του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ

Προηγούμενο άρθροΗ Μαζώχτρα του Αργ. Εφταλιώτη περιοδεύει τον Αύγουστο στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΈξυπνα, Μικρά Ψέματα σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο Δανδουλάκη
Λυδία Τριγώνη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία», με ειδίκευση στο θέατρο. Ασχολείται με τη μετάφραση θεατρικών έργων, εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και αρθρογραφεί στο Artic.gr από το 2012.