«Εφτά λευκά πουκάμισα» του Θοδωρή Γκόνη από τις εκδόσεις Άγρα

«Εφτά λευκά πουκάμισα» του Θοδωρή Γκόνη από τις εκδόσεις Άγρα

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα το βιβλίο «Εφτά λευκά πουκάμισα» του Θοδωρή Γκόνη.

Εφτά λευκά πουκάμισα

Διηγήματα, μικρές ιστορίες που γράφτηκαν την περίοδο 2012-2017 ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Ιστορίες που γράφτηκαν με το μολύβι και τη γομολάστιχα. Με το σφυγμό τους. Με το ρυθμό της καρδιάς ενός ναυτικού, ενός νομάδα που μετακινείται διαρκώς με το μικρό του κοπάδι, ψάχνοντας το χόρτο του. Ιστορίες που γράφτηκαν κυρίως σε αίθουσες αναμονής αεροπλάνων, λεωφορείων και τρένων. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες κρύβουν ζηλότυπα στις αποσκευές τους το εισιτήριο της οριστικής επιστροφής. Μιας επιστροφής που διαρκώς αναβάλλεται. Εφτά λευκά πουκάμισα. Η καλή φορεσιά ενός σπιτιού που προσπάθησε να μην την τσα­λακώσει ποτέ και τη φόρεσε μονάχα στις μεγάλες του ώρες. Στα ταξίδια του στις στενές θάλασσες και στους χωματένιους δρόμους αυτού του βίου.

Θοδωρής Γκόνης

O Θοδωρής Γκόνης εργάζεται στο θέατρο. Γράφει λόγια για τραγούδια. Την περίοδο αυτή είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και στο Φεστιβάλ Φιλίππων.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: Εφτά λευκά πουκάμισα
  • Συγγραφέας: Θοδωρής Γκόνης
  • Εκδόσεις Άγρα
  • Κυκλοφορία: Νοέμβριος 2017
  • Σελίδες: 112
  • Τιμή: 10,90 Ευρώ
  • ISBN: 978-960-505-296-6
Εκδόσεις Άγρα

Οι εκδόσεις Άγρα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1979. Μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει πάνω από 1300 βιβλία. Οι τίτλοι αυτοί καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεματικών κατηγοριών: ελληνική και ξένη πεζογραφία και ποίηση, θέατρο, δοκίμιο, παιδικό βιβλίο, αστυνομική λογοτεχνία, αρχαία ελληνική, λατινική και βυζαντινή γραμματεία, βιβλία τέχνης, κείμενα για την τέχνη, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, ζωγραφικά και φωτογραφικά λευκώματα και βιβλιοφιλικά φυλλάδια. Από τους πρώτους τίτλους τους, οι εκδόσεις ξεχώρισαν για το ιδιαίτερο ύφος και την αισθητική τους.

Κύρια γνωρίσματά τους είναι η υψηλού επιπέδου τυπογραφία, ο συνδυασμός μονοτυπίας και ηλεκτρονικής στοιχειοθεσίας, σελιδοποίησης και επεξεργασίας της εικόνας, χαρτιά ματ, άκοπες από πάνω σελίδες στα βιβλία με κείμενα, χρήση του πολυτονικού συστήματος. Το 1983 χαρακτηρίστηκαν και βραβεύτηκαν στη Λειψία για τα βιβλία τους στο χαρακτηριστικό σχήμα 12×17,5 εκ. ως «καλλιτεχνικές εκδόσεις τσέπης». Ενδεικτικοί συγγραφείς: Ανδρέας Εμπειρίκος, Νίκος Καββαδίας, Ν.Γ. Πεντζίκης, Έκτωρ Κακναβάτος, Παντελής Μπουκάλας, Διονύσης Καψάλης, Θωμάς Κοροβίνης, Γιάννης Ατζακάς, Δημήτρης Καλοκύρης, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Ανδρέας Αποστολίδης, Π. Αγαπητός, Γιάννης Μαρής, Νάνος Βαλαωρίτης, Ανδρέας Στάικος κ.α.

Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply