Το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζουν τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την παράσταση Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Θοδωρή Γκόνη. Με πρωταγωνιστές-αγγέλους τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Λυδία Φωτοπούλου, Παύλο Σταυρόπουλο και άλλους, ο Θοδωρής Γκόνης στήνει μία παράσταση-συρραφή κειμένων με θεματικό άξονα τη διερεύνηση του ρόλου του Αγγέλου, πέραν από τη σύλληψή του ως απλού αγγελιοφόρου.

Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων στο 58ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Ξεκινώντας από την αντίληψη ότι Άγγελος είναι κάτι παραπάνω από αγγελιοφόρος, είναι η ίδια η αγγελία, εφτά Άγγελοι θα εμφανιστούν, ο καθένας με το δικό του μήνυμα, το δικό του λόγο, το δικό του δρόμο, τη δική του στιγμή μέσα στην αιωνιότητα των Φιλίππων.

Ο άγγελος του Αισχύλου, του Θουκυδίδη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αποστόλου Παύλου, ο άγγελος του Πλουτάρχου, του Σαίξπηρ, και Ο ξεχασμένος άγγελος του Θεόδωρου Γρηγοριάδη.

Εφτά ηθοποιοί, εφτά κείμενα και η εργασία των δύο φωτογράφων σε μια παράσταση όπου ο λόγος εναλλάσσεται με την εικόνα και οι θεατές τοποθετούνται στο κέντρο της σκηνής, παραχωρώντας την εξέδρα στην παράσταση, αντιστρέφοντας το δόγμα της θέασης.

Πληροφορίες παράστασης Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων στο 58ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Συντελεστές

  • Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Επιλογή & Επιμέλεια κειμένων: Θοδωρής Γκόνης
  • Ηθοποιοί: Φιλαρέτη Κομνηνού, Λυδία Φωτοπούλου, Παύλος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Κοντός, Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Λάζαρος Βρουλάκος
  • Εικαστική σύλληψη, φωτογράφιση: Στράτος Καλαφάτης, Λία Ναλμπαντίδου
  • Βίντεο – Μοντάζ: Θόδωρος Ανδρεάδης
  • Video mapping: Γιάννης Πειραλής
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου
  • Παραγωγή: Φεστιβάλ Φιλίππων – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 10 & 11 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ.
  • Τιμή εισιτηρίου: 10 € ενιαίο (Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων δεν θα ισχύσουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις ανέργων και φοιτητών – μαθητών)
  • Προπώληση: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.
Προηγούμενο άρθροΔε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι… με τους Ιορδάνου-Καζαντζιάν σε μία μίνι περιοδεία
Επόμενο άρθροΟ Μασιμιλιάνο Μολόνα αναλαμβάνει Διευθυντής Προγράμματος της Μπιενάλε της Αθήνας 2015–2017 «OMONOIA»
Λυδία Τριγώνη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία», με ειδίκευση στο θέατρο. Ασχολείται με τη μετάφραση θεατρικών έργων, εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και αρθρογραφεί στο Artic.gr από το 2012.