Στάθης Δρογώσης και Μανώλης Φάμελλος: Μόλις 15 χρόνια πέρασαν από το κοινό τους ντεμπούτο ωστόσο παραμένουν ακόμα αναλλοίωτοι μας περιμένουν στο Kremlino. O Μανώλης και ο Στάθης, τραγουδοποιοί – φίλοι και ιστορικοί σύμμαχοι από τον περασμένο αιώνα μοιράζονται ξανά το ίδιο πάλκο.

Μαζί με δύο συναδέλφους και συνοδοιπόρους τον Οδυσσέα και τον Βαγγέλη συνθέτουν το ιδανικό κουαρτέτο και ένα αυτοδύναμο – αυτοδιαχειριζόμενο μουσικό σχήμα από δημιουργούς εκτελεστές.Η όλο και πιο ελλειμματική τους μνήμη, η ανακλύκλωση των λαθών, η διαρκής διάψευση των μεγάλων προσδοκιών (που ποιος ξέρει γιατί έτρεφαν) αλλά και οι σωτήριές τους εμμονές και επιμονές δημιουργούν την σεναριακή βάση αυτής της παράστασης.Με άλλα λόγια τα ίδια τα τραγούδια τους…Κι όλα μοιάζουν να γίνονται για πρώτη φορά κι ας έχουν συμβεί χιλιάδες φορές στο παρελθόν.

Στάθης Δρογώσης-Μανώλης Φάμελλος

Στην πράξη τώρα τα πράγματα είναι απλά:

Ο Μανώλης Φάμελλος παίζει κιθάρα, μαντολίνο, φυσαρμόνικα και κρυφτό.

Ο Στάθης Δρογώσης παίζει πιάνο, ακκορντεόν και σκάκι.

Ο Βαγγέλης παίζει μπάσο, όλα τα παραπάνω και πρέφα.

Ο Οδυσσέας παίζει τύμπανα και αυτό τα λέει και τα λύνει όλα.

Επίσης βέβαια τραγουδούν (με τον τρόπο του ο καθένας) άλλοτε συμπληρωματικά κι άλλοτε ανταγωνιστικά μπαίνοντας ο ένας μέσα στην σκιά του άλλου με το θράσος της συνάφειας. Ο αγώνας είναι αμφίρροπος αλλά στο τέλος κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Δηλαδή η μουσική…

Στάθης Δρογώσης

Ο Στάθης Δρογώσης γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Μαΐου του 1977. Μεγάλωσε στα κάτω Πατήσια και στην Κυψέλη. Είναι πτυχιούχος πιάνου ενώ έχει κάνει και σπουδές ανώτερων θεωρητικών και κρουστών ορχήστρας. Υπήρξε τραγουδιστής και ένας από τους βασικούς συνθέτες του συγκροτήματος «Τα φώτα που σβήνουν», το οποίο κυκλοφόρησε τους δίσκους «Τα φώτα που σβήνουν» (Warner,1999)  και «Η γη απ’ τ’ αστέρια» (Warner,2001). Με το συγκρότημα επίσης συμμετείχε στο δίσκο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο με τον τίτλο «Στον Π» (MINOS-EMI,2000) διασκευάζοντας το τραγούδι «Που να γυρίζεις».

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2001 εργάστηκε ως μουσικός, τραγουδιστής και ενορχηστρωτής, σε  συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, όπως τα «Λυρικά» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, που παρουσιάστηκαν διασκευασμένα στο Γκάζι (2001) και στο «Ο ήλιος και ο χρόνος» σε στίχους του Μίκη Θεοδωράκη που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2002. Μέσω αυτής της συναυλίας του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να μελοποιήσει και να τραγουδήσει στίχους του Μίκη Θεοδωράκη από το ίδιο έργο, το τραγούδι «Πυροβολήστε τον χρόνο».

Πληροφορίες

  • Hμέρα: Σαββάτο 14/1/2017
  • Χώρος: Kremlino, Καραίσκου 119, Πειραιάς
  • Ώρα προσέλευσης: 22.00
  • Ώρα έναρξης: 22.30
  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασι
  • Φοιτητικό εισιτήριο / Ανέργων: 10 ευρώ
  • Ελάχιστη κατανάλωση: 25 ευρώ σε τραπέζι
  • Τηλέφωνο: 210 410 0010
Links

https://www.facebook.com/kremlinostage

Προηγούμενο άρθροΧ. Α. Χωμενίδης, «Νίκη» από τις εκδόσεις Πατάκη
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Μπέζος ερμηνεύει «Τραγούδια από το θέατρο» τον Ιανουάριο