Η Dream-Land της Βασιλικής Κάππα «ταξιδεύει» στον Καναδά

Η Dream-Land της Βασιλικής Κάππα «ταξιδεύει» στον Καναδά

Η εικαστικός Βασιλική Κάππα θα εκθέσει την νέα της σειρά Dream-Land στην Γκαλερί Beaumont στο Βανκούβερ, 4 με 18 Σεπτεμβρίου 2017. H Beaumont αποτελεί πόλο έλξης πολλών σύγχρονων καλλιτεχνών με ιδιαίτερη γραφή και έργο.

Η νέα σειρά της εικαστικού αποτελείται κυρίως από έργα της, ιδιαιτέρως γνωστής στη χώρα μας, σειράς της Αόρατες Πόλεις. Ταυτόχρονα σε παράλληλο χώρο ο γνωστός σκηνοθέτης Χρήστος N. Καρακάσης θα παρουσιάσει έκθεση κινηματογραφικών φωτογραφιών με θέμα το ελληνικό τοπίο. Η φωτογραφική του δουλειά αποτελεί μια διαυγή και γεμάτη ενέργεια σύλληψη της ελληνικής γης και των τοπίων της.

Dream-Land

Η Βασιλική Κάππα θα εκθέσει μια καινούργια ενότητα είκοσι έργων, εφαρμόζοντας τη μαγεία των πλούσιων χρωμάτων της ζωγραφικής της δουλειάς στον επινοημένο χώρο. Τα συγκεκριμένα έργα, ανάγλυφες πόλεις σε καμβά, ανήκουν στη σειρά των Αόρατων Πόλεων της. Απεικονίζουν αποκλειστικά μέρη του ελληνικού τοπίου. Πρόκειται για τα πιο ανάγλυφα έργα της σειράς μέχρι σήμερα δημιουργημένα με νέους τρόπους. Αφήνουν την ψευδαίσθηση ότι ο θεατής κρατά στα χέρια του ένα πραγματικό κομμάτι ελληνικής γης. Μια μινιατούρα γεμάτη από την θάλασσα, τον ουρανό, τα σπίτια και το έδαφος.

Dream-Land
Η Dream-Land της Βασιλικής Κάππα «ταξιδεύει» στον Καναδά 4-18/9.
Βασιλική Κάππα

Η καλλιτέχνιδα έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τρία τελευταία χρόνια η δημοφιλής ζωγραφική της ενότητα «Κάνε ένα ταξίδι στις Αόρατες πόλεις» πρωτοπαρουσιάστηκε σε ατομική έκθεση το 2002 στην Αθήνα. Στη συνέχεια ταξίδεψε και μέχρι σήμερα εκτίθεται σε πόλεις της Φινλανδίας. Τελευταίος της σταθμός το Ελσίνκι, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και έχοντας δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες.

Εκεί παρουσιάστηκε και το ομώνυμο βιβλίο της ”Take a trip to the Invisible Cities“, το οποίο γράφτηκε στα αγγλικά. Κείμενα του μεταφράστηκαν στα σουηδικά από τη διάσημη συγγραφέα Carita Nystrom. Το βιβλίο ξεκίνησε να γράφεται καθώς δημιουργούνταν οι αόρατες πόλεις για να μιλήσει γι’ αυτές. Το 2014 αποτέλεσε το κείμενο αφήγησης της ταινίας “Take a trip“ του Χρήστου Ν. Καρακάση. Η Βασιλική Κάππα σπούδασε ζωγραφική και ψηφιακές μορφές τέχνης στην Καλών Τεχνών της Αθήνας. Παράλληλα ολοκλήρωσε έναν ευρύ κύκλο καλλιτεχνικών και θεωρητικών σπουδών στη σκηνοθεσία κινηματογράφου, τη μουσική, το θέατρο και τη γλωσσολογία.

Πληροφορίες κοινού

Διαβάστε περισσότερα Εικαστικά Νέα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply