To δημιουργικό εργαστήρι Imaginary Rooms, με την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Π. και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση the Doodlers.

Για δύο ημέρες, μικροί δημιουργοί με ζωγραφιές που τολμούν να απελευθερώνουν την φαντασία τους θα συνθέσουν το δικό τους μοναδικό παζλ-εικαστικό ταξίδι, με όχημα έναν θνητό μαρκαδόρο. Οι Doodlers ταξιδεύουν με την φαντασία τους μέσα σε ένα σύννεφο δημιουργικών απαιτήσεων – ασκήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται υπό το πλαίσιο ενίσχυσης του πνεύματος ομαδικότητας, εξωστρέφειας και κοινωνικοποίησης, μέσα από το πρίσμα της διαρκούς παρατήρησης, έρευνας και πειραματισμού.

Μέσα από την πρακτική του doodling (γρήγορο/αυθόρμητο σκιτσάρισμα), οι δημιουργοί / Doodlers παραθέτουν ανομοιογενή κομμάτια της καθημερινότητας, σκέψεις, μικρές ιστορίες, ίχνη μαρκαδόρων και χαρακτήρων. Καθ’ όλη την δημιουργική αυτή διαδρομή γνωρίζουν ότι σημασία δεν έχει το εικαστικό αποτέλεσμα, αλλά η πολιτισμική επικοινωνία. Ειδικό doodling installation θα αναμένει τη συμμετοχή του κοινού, προς παραγωγή νέων character based καταγραφών και αποτυπώσεων, μέσα από τα φίλτρα των Doodlers. Τα πορτρέτα του κοινού θα δημιουργούνται live και, φυσικά, θα χαρίζονται επί τόπου.

Η συγκεκριμένη έκθεση κλείνει τον 9μηνο κύκλο workshop “Your Urban Sketchbook project” που επιμελήθηκε το Imaginary Rooms studio, απελευθερώνοντας δημιουργική ενέργεια μέσα από την αλληλεπίδραση με κοινό.

Βιογραφικό Imaginary Rooms

Το Imaginary Rooms αποτελείται από τη γραφίστα και character designer Νάντια Στασινού και τον εικονογράφο και αρχιτέκτονα Μανώλη Ηλιόπουλο. Από το 2011 συμμετέχουν σε ένα εύρος διαφορετικών projects, με ποικίλους συνεργάτες και πελάτες. Καλλιτεχνικά Workshops, που αφορούν τις ηλικιακές 6 έως 18, αποτελούν τη βασική τους δραστηριότητα κι έμπνευση. Doodling, Graffiti, εισαγωγή σε σχεδιαστικά προγράμματα της Adobe, Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο συμπεριλαμβάνονται στα πεδία διδασκαλίας τους. Τα characters είναι η βάση, ο μαρκαδόρος και το μολύβι το μέσο και η διάδραση ο στόχος.

Συμμετέχοντες ζωγράφοι-doodlers:

Νικόλας Ανδριόπουλος, Νικόλας Καλύβας, Βαγγέλης Κουτσουράκης,  Μάνος Μεξής, Γιώργος Μητσόπουλος (FSK), Σείριος Μιχαλάκος, Νίκος Παπαλυμπέρης, Ήρα Πούλου, Σοφία Σκεπαρνιά, Mαριαλένα Τερτίγκα, Μάριος Τζαβέλας (SUM), Κωστής Τσιμπλάκος

 

Πληροφορίες για την έκθεση the Doodlers
  • Τοποθεσία: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου – Χολαργού, οδός Ελ. Βενιζέλου 1, Παπάγου 156 69
  • Εγκαίνια: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 17:00
  • Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 -19.30.
  • Διάρκεια Έκθεσης: 17- 18 Σεπτεμβρίου
  • Ημέρες / Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 17:00 – 21:00 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00
  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Επιμέλεια Έκθεσης: Ιmaginary Rooms
"the Doodlers" -b
the Doodlers: ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου!
Προηγούμενο άρθροΣείκιλος Duet- Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην Galerie Δημιουργών
Επόμενο άρθροΜάμα Ρόμα – Η πόρνη του Παζολίνι με την μικροαστική νοοτροπία