Η Αυστραλιανή DJ LAPKAT σε ένα LIVE Ποιητικό και Μουσικό Set στο Kreuzberg Urban Culture Bar το Σάββατο 4 Ιουλίου. Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, στις 22:30, η DJ LAPKAT από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Λίγα Λόγια για τη LAPKAT

Η LAPKAT, που αυτοπροσδιορίζεται ως “chill Dj λογοτέχνις”, δημιουργεί λυρικά και κινητικά mix ρυθμών και μελωδιών από όλο τον κόσμο, πολυγλωσσικής ποίησης, hip hop μουσικής και ιστοριών. Αναμειγνύει καλλιτέχνες του προφορικού λόγου, ποιητές, παραμυθάδες και άλλους παραδοσιακούς αφηγητές· griots, emcees, cantati, chanteurs… Συνδέει φωνές και γλώσσες από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, σε μια μουσική σύζευξη στοιχείων εμπνευσμένη από λαϊκές παραδόσεις και διαπολιτισμικές συνεργασίες εντός του παγκόσμιου bass ρεύματος. Μας χαρίζει minimal beat, φτιαγμένα για αργούς χορούς, παθιασμένες φωνές συνοδευόμενες από ένα κύμα κοινωνικής συνείδησης. Τα live mixes της LAPKAT δεν είναι παρά προφορικά κινηματογραφικά ταξίδια, που ακολουθούν μια ιστορία, μια γλώσσα, έναν χώρο χρόνο θέμα, που εξερευνούν μέσω της φωνής, του ήχου και της μουσικής.
Η LAPKAT είναι η Lisa Greenaway (Λίζα Γκρίναγουέϊ) από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, η οποία εδώ και 20 χρόνια ασχολείται με την ραδιοφωνική παραγωγή και την δημιουργία έργων-ήχου (sound works) και mix, εστιάζοντας στον προφορικό λόγο και την αφήγηση ιστοριών.
Το τρέχον διάστημα, η Lisa παρουσιάζει το μηνιαίο podcast La Danza Poetica” για το Radio Groovalizacion (groovalizacion.com) και το webradio των Chimeres (chimeres.gr). Το “LDP” είναι μια βαθειά εξερεύνηση σε ποικίλους κόσμους, ενωμένους σε έναν οικουμενικό ποιητικό ρυθμό, που συντίθεται από ποίηση, hip hop, λαϊκές παραδόσεις και παγκόσμιους παλμούς, ή αλλιώς… beat.
Το εν λόγω live Dj Set πραγματοποιείται στο πλαίσιο του παγκόσμιου project c i r c e :the black cut: της συνθέτιδος Άννας Στερεοπούλου, στο οποίο η Lisa Greenaway συμμετέχει με ενεργό δράση από το 2014, σε συνεργασία της με τις Χίμαιρες”, έναν από τους βασικούς συντελεστές επικοινωνίας του όλου project, καθώς και χορηγό επικοινωνίας της παρούσας εκδήλωσης.

Λίγα Λόγια για την Εκδήλωση

Πρόκειται να μας χαρίσει μια ιδιαίτερη διαδρομή όπου η ίδια ”ζωγραφίζει” πάνω σε ωκεανούς εικόνων, παγκόσμιων ήχων και αιθέριων στίχων, με μέσο τα deck της και την ποίηση άλλων καλλιτεχνών. Το Live Dj Set φιλοξενείται στο Kreuzberg Urban Culture Bar.

Πληροφορίες για την Εκδήλωση

Θέμα: DJ LAPKAT Live DJ set
Ημέρα: Σάββατο 4 Ιουλίου
Ώρα: 22:30
Τοποθεσία: Kreuzberg Urban Culture Bar, Πλαταιών 36, Κεραμεικός, Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη

Προηγούμενο άρθροAthens Open Air Film Festival – Πρόγραμμα Ιουλίου
Επόμενο άρθροΣύντομη Ιστορία του Κόσμου- Χ. Τζ. Ουέλς