Το μουσικό σχήμα Dilemma θα παρουσιάσει το νέο του project “Heaven Steps” στο μοναδικό αρχιτεκτονικά ναό της Γερμανικής Εκκλησίας, στο κέντρο της Αθήνας. Μια μουσική παράσταση βαθειάς κατάνυξης, με θεματική ύμνους και τραγούδια, τα οποία χαρακτηρίζονται από την προσέγγιση στο Θείο και τον τρόπο που αυτά αποδόθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από καλλιτέχνες, χωρίς ταυτόσημο μουσικό προσανατολισμό.

Το σχήμα Dilemma, που αποτελείται από την Πόπη Νταλαχάνη & τον Σωτήρη Τράγκα, σε συνεργασία με τη μονωδό και μαέστρο του φωνητικού συνόλου Cosmic Singers Ensemble Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη και τον οργανίστα Χρήστο Παρασκευόπουλο, υπόσχονται ένα ταξίδι με ξεχωριστές εικόνες και ήχους που ξεδιπλώνουν συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό.

Λίγα λόγια για τους Dilemma

O Σωτήρης Τράγκας (φωνή, τενόρο/σοπράνο σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλάουτο, φυσαρμόνικες, πιάνο, σύνθεση, στίχοι) και η Πόπη Νταλαχάνη (φωνή, κλασική/ ακουστική/ ηλεκτρική/ 12-χορδη κιθάρα, πιάνο, laptop, loopers, σύνθεση), σχημάτισαν τους DILEMMA τον Αύγουστο του 2002 στην Αθήνα. Οι μουσικές τους αναφορές, ένα αμάλγαμα από την κλασική, τη jazz, την πειραματική και την ανεξάρτητη ροκ σκηνή, μεταμορφώνουν καθημερινές ιστορίες σε καθολικές εμπειρίες.

Εύγλωττοι, εκμυστηρευτικοί, αφοριστικοί, παράδοξοι, ερωτικοί, με λυρικές προεκτάσεις και ρυθμικές εναλλαγές ξεδιπλώνουν τη μουσική τους πρόταση με αναφορές στη ζωή, το θάνατο, την αγάπη και την απώλεια, τη θλίψη και τη χαρά. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, ενώ έχουν γράψει μουσική για εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. Οι DILEMMA με ξεχωριστές εικόνες και ήχους ξεδιπλώνουν συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό. Οι εμφανίσεις τους είναι ένας συνδυασμός μουσικής και απαγγελίας επιλεγμένων αποσπασμάτων από τη λογοτεχνία και την ποίηση, ενώ κάποιες φορές πλαισιώνονται από χορευτική ομάδα ή φωνητικό σύνολο.

Δισκογραφία

1. PENDULUM – Μάρτιος 2009
2. RISE UP – Απρίλιος 2012
3. OBLIVION – Οκτώβριος 2014
4. INVISIBLE JUKEBOX – Αύγουστος 2015

Λίγα λόγια για τα μέλη

Ο Σωτήρης Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Aπό 5 ετών ξεκίνησε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και ένα χρόνο αργότερα γράφτηκε στο Ελληνικό Ωδείο. Παράλληλα με το πιάνο παρακολούθησε μαθήματα φλάουτου και κλαρινέτου (Ανωτέρα) και συνέχισε τις σπουδές του στο σαξόφωνο (άλτο, τενόρο), το οποίο είναι και το κύριο μουσικό του όργανο. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αποφοίτησε παράλληλα με τις σπουδές του στη σύνθεση και την αντίστιξη.

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (Αγγλία) Master Science, όπου και υπήρξε μαθητής του Dick Perry (σαξόφωνο στο “Dark side of the moon” – Pink Floyd ). Περάτωσε τις σπουδές του στο σαξόφωνο στη σχολή C.I.M στο Παρίσι. Στην Αγγλία υπήρξε ιδρυτικό μέλος μουσικών σχημάτων στο χώρο της jazz- rock εναλλακτικής σκηνής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σχημάτισε το σχήμα ERASIS, έπαιξε ως session μουσικός σε πολλά events και σχήματα και από το 2002 με την Πόπη Νταλαχάνη αποτελεί ιδρυτικό μέλος του σχήματος DILEMMA.

Η Πόπη Νταλαχάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 7 ετών παρακολουθώντας μαθήματα κλασικής κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών αποφοιτώντας από την τάξη του Νίκου Μελίδη με άριστα παμψηφεί. Στη συνέχεια παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων και master classes, έδωσε πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ , ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, διδάσκοντας μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες.

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τα φοιτητικά χρόνια άρχισαν να γράφονται οι πρώτες συνθέσεις της. Επιστρέφοντας στην Αθήνα υπήρξε κιθαρίστρια πολλών σχημάτων του λεγόμενου εναλλακτικού χώρου. Σε ένα από αυτά τα σχήματα γνώρισε τον Σωτήρη Τράγκα, με τον οποίο το 2002 ίδρυσε τους DILEMMA.

Eνδεικτικά θ’ ακουστούν τα παρακάτω έργα

Αgnus Dei – Johann Sebastian Bach (H-moll messe)
Ιf Ye Love Me – Τhomas Τallis
Parce Mihi Domine – Cristobal de Morales
Amazing Grace – James Newton
Hallelujah – Leonard Cohen
Sound Of Silence – Simon & Garfunkel
Mystic River – Dilemma

Συντελεστές

Dilemma: Μουσική επιμέλεια
Σωτήρης Τράγκας: φωνή, σαξόφωνα (tenor/soprano), φυσαρμόνικες
Πόπη Νταλαχάνη: φωνή, κιθάρες (ακουστική, κλασική)
Ιωάννα – Βασιλική Κοράκη: φωνή, ηλεκτρικό πιάνο, διδασκαλία φωνητικού συνόλου
Χρήστος Παρασκευόπουλος: εκκλησιαστικό όργανο
Cosmic Singers Ensemble: φωνητικό σύνολο

Dilemma – “Heaven Steps” – Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Σάββατο 18 Μαρτίου 2017
  • Ώρα: 20:30
  • Τοποθεσία: Γερμανική εκκλησία Αθηνών
  • Διεύθυνση: Σίνα 66
  • Τηλέφωνο: 2103612713
  • Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό 8 ευρώ
  • Links: Youtube, WebSite του συγκροτήματος
Προηγούμενο άρθροΟ Δώρος Δημοσθένους σε μια χορευτική vintage βραδιά στο Passport
Επόμενο άρθροThis is not a coup σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Άρη Χατζηστεφάνου