Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και ο μουσικός Βασίλης Τζαβάρας παρουσιάζουν ένα Διήμερο Φεστιβάλ Αυτοσχεδιασμού, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου, με τίτλο «Πληροφορίες Πτήσεων». Οπτικοακουστικά live projects, που εξερευνούν τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και την οπτική προσέγγιση σε αυτόν, από τη jazz μέχρι τον θόρυβο και την πειραματική μουσική, από το live painting μέχρι τον σύγχρονο χορό. Όλα αυτά σε ένα Διήμερο Φεστιβάλ Αυτοσχεδιασμού στο ΚΕΤ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 16 Μαΐου

  • Γιώργος Μπουλντής (μουσική) + Μαργαρίτα Τρίκκα (χορός)

Η νέα χορογράφος και χορεύτρια, που ερμήνευσε πρόσφατα το σόλο Beauty and the Beast, συναντά τον μπασίστα Γιώργο Μπουλντή για έναν αυτοσχεδιασμό στο χώρο και το χρόνο. Μαζί θα πορευτούν στο σύνορο του σύγχρονου χορού και της πειραματικής μουσικής με βάση τις χαμηλές συχνότητες και θα ψάξουν απάντηση στο αμείλικτο ερώτημα: «H φόρμα γεννά το περιεχόμενο ή το περιεχόμενο τη φόρμα;»

Συντελεστές

Γιώργος Μπουλντής: μπάσο, Loops
Μαργαρίτα Τρίκκα: χορός

  • project3 (μουσική) + Γιάννης Μηλιαρέσης (visuals)

Το project3 είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2013. Το ηχητικό αποτέλεσμα βασίζεται στον ακουστικό ήχο των οργάνων, αλλά πολύ συχνά συνδυάζεται, μέσω της χρήσης εφέ, με τον ηλεκτρονικό. Τα εφέ άλλοτε παρεμβαίνουν κατευθείαν στο φυσικό ήχο και άλλοτε χρησιμοποιούνται δημιουργώντας ένα παράλληλο ηχητικό περιβάλλον που συμπληρώνει τον ακουστικό ήχο. Οι τρεις μουσικοί, έχοντας συμπράξει σε διάφορα μουσικά σχήματα στο παρελθόν, δημιουργούν τώρα ένα νέο σχήμα και εκτελούν δικές τους κυρίως συνθέσεις, αλλά και διασκευές έργων της σύγχρονης jazz σκηνής.

Συντελεστές

Μάριος Βαληνάκης: σαξόφωνο, electronics
Γιώργος Ντάνης: κοντραμπάσο
Γιάννης Νοταράς: τύμπανα
Γιάννης Μηλιαρέσης: visuals

  • Γιάννης Αναστασάκης (μουσική) + Ντενίζ Αγγελάκη (live painting)

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια.

Συντελεστές

Γιάννης Αναστασάκης: κιθάρα, effects, loops
Ντενίζ Αγγελάκη: visuals & live-painting


Κυριακή 17 Μαΐου

  • Γιώργος Κατσάνος (μουσική) + Αθηνά Χανιώτη (visuals)

Επηρεασμένος από τη μινιμαλιστική αισθητική της ιαπωνικής ποιητικής φόρμας του χαϊκού, ο Γιώργος Κατσάνος θα δημιουργήσει ηχητικά τοπία που, έχοντας σαν αφετηρία την ηχητική τυχαιότητα, εξελίσσονται και διαμορφώνονται ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής και τη ροή τόσο του ήχου, όσο και της παύσης του.

Συντελεστές

Γιώργος Κατσάνος: Vibradoneon, music-boxes, objects, loops
Αθηνά Χανιώτη: Visuals

  • Μιχάλης Μοσχούτης (μουσική)

Χρησιμοποιώντας μια κλασική κιθάρα και έχοντας έντονη διάθεση πειραματισμού και αναζήτησης του “νέου”, ο Μιχάλης Μοσχούτης θα εξερευνήσει το συνολικό ηχητικό φάσμα που μπορεί να παράγει μια κλασική κιθάρα χωρίς καμία ηλεκτρονική επεξεργασία. Ένα ενδόμυχο ακουστικό σετ που στόχο έχει να τιμήσει τα εκτόν χρόνια από την παραγωγή της ταινίας-σταθμός του Αμερικάνικου κινηματογράφου A Free Ride (1915)

Συντελεστές

Μιχάλης Μοσχούτης : κιθάρα

  • Silent Move (μουσική) + Ερατώ Τζαβάρα (visuals)

Οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνης, Βασίλης Τζαβάρας) συνομιλούν με τις κινούμενες εικόνες της video artist Ερατώ Τζαβάρα σ’ ένα project με τίτλο Lament (Θρήνος). Με όχημα το θόρυβο αλλά και αποσπασματικές μελωδίες προσεγγίζουν ηχητικά τις έννοιες της απώλειας και του θρήνου.

Συντελεστές

Γιάννης Παξεβάνης: κιθάρα, ραδιόφωνο, loops
Βασίλης Τζαβάρας: κιθάρα, πικάπ, loops
Ερατώ Τζαβάρα: video, live feed

 

Πληροφορίες

«Πληροφορίες Πτήσεων», Διήμερο Φεστιβάλ Αυτοσχεδιασμού στο ΚΕΤ

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Μαΐου 2015-05-14

Ώρα Έναρξης: 20:30

Ημερήσια Είσοδος: 8€ / Ενιαία είσοδος για τις δύο μέρες: 10€

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα

Τηλέφωνο: 2130040496

Email: info@polychorosket.gr

Ιστοσελίδα: www.polychorosket.gr

 

 

Προηγούμενο άρθρο“Ο Άμλετ στο θέατρο και τον κινηματογράφο” – Σεμινάριο στο ΚΕΤ
Επόμενο άρθροΚριτική του νέου δίσκου – Ανάμεσα στο φως και στη βροχή