Οι διεκδικήσεις ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου περί αναγνώρισης των πτυχίων που έχουν λάβει από ανώτατες καλλιτεχνικές σχολές τίθεται στο επίκεντρο. Λαμβάνοντας ως αφορμή το γεγονός της 24ης Ιανουαρίου του 2018 που εκτυλίχθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας τέθηκε ως βάση να αναγγελθούν τα αιτήματα περί αναγνώρισης των πτυχίων που έχουν λάβει ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, καθηγητές χορού και κινηματογραφιστές.

Διεκδικήσεις των επαγγελματιών του καλλιτεχνικού κόσμου για διαβάθμιση των πτυχίων τους

Όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή τους ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, καθηγητές χορού και κινηματογραφιστές θέτουν επί τάπητος σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν και ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να λυθούν άμεσα. Διεκδικήσεις τους είναι η αναγνώριση και η διαβάθμιση των πτυχίων που έχουν από ανώτερες καλλιτεχνικές σχολές. Αυτό θα τους βοηθήσει να αναγνωριστούν οι σπουδές τους, αλλά ταυτόχρονα να εξελιχθούν οι ίδιοι σε ανώτερα επίπεδα ακαδημαϊκής μόρφωσης.

Οι ίδιοι έχουν καταφέρει με επιτυχία να περάσουν τις εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και δεν τους έχουν αναγνωρίσει τις επαγγελματικές τους ειδικότητες. Οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου διαμαρτύρονται, διότι τη στιγμή που έχει παρθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θέτει σε εφαρμογή το Νόμο 4481 ΦΕΚ Α’ 100 / 20.7.2017 άρθρο 79, ο οποίος ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2017 και διαβαθμίζει τα πτυχία, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί την υπογραφή του.

Οι επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου (ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, καθηγητές χορού και κινηματογραφιστές)  επιζητούν να γίνουν «ηχηρές» οι διεκδικήσεις τους μέσα στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν είναι σωστό τη στιγμή που το ίδιο υπουργείο αναγνωρίζει σε απόφοιτους ΙΕΚ διετούς φοίτησης τα πτυχία τους, να μην αναγνωρίζουν τα δικά τους. Απόφοιτοι ΙΕΚ , επίσης, δεν δίνουν εξετάσεις σε επιτροπή του ΥΠΠΟ, όπως εκείνοι. Γι’ αυτό καταγγέλλουν το ΥΠΠΕΘ ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει τις Ανώτερες Καλλιτεχνικές Σχολές. Οι διεκδικήσεις τους αυτές αποσκοπούν την αποκατάσταση της αδικίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤο αρχαίο θέατρο της Νέας Πάφου αποκαλύπτεται, από Αυστραλούς…
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου: «Εφτά Λευκά Πουκάμισα» του Θοδωρή Γκόνη