Η Διατροφή στη Νηστεία, Θεωρία και Πράξη

Η Διατροφή στη Νηστεία, Θεωρία και Πράξη

Κυκλοφορεί το βιβλίο της Καρακασίδου Γιώτα, Η Διατροφή στη Νηστεία, Θεωρία και Πράξη από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης. Όπως αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας: “Εύχομαι το εγχείρημά μου να σας βοηθήσει να καλύψετε τις θρεπτικές και ενεργειακές σας ανάγκες αν αποφασίσετε να νηστέψετε για μικρότερο ή και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να ασχοληθείτε με σοβαρότητα και συνέπεια με την οργάνωση της διατροφής σας”.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο: Η Διατροφή στη Νηστεία

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Παναγιώτα Καρακασίδου παρουσιάζει με συστηματικό τρόπο τα σημαντικότερα από αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή στη διάρκεια της νηστείας, ενώ παράλληλα μας προσφέρει νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες επί χρόνια από την ίδια στην καθημερινή ζωή της οικογένειάς της. Αυτός ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και βιωμένης εμπειρίας κάνει το βιβλίο μοναδικό. Στα αρχικά κεφάλαια θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη θρεπτική αξία των διαφόρων ειδών τροφίμων, ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα πλήρους και ισορροπημένης διατροφής. Στα επόμενα κεφάλαια παρατίθενται αναλυτικά διαιτολόγια για κάθε είδος νηστείας (κατάλυση κρέατος, αυγού και γαλακτοκομικών, ιχθύος, οίνου και ελαίου) και για κάθε επιμέρους περίοδο του έτους. Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται ιδιαίτερα γευστικές συνταγές ολοκληρωμένες διατροφικά. Συνοδεύονται από καθημερινές φωτογραφίες τραβηγμένες μέσα στην κουζίνα της Παναγιώτας Καρακασίδου. Η έκδοση γίνεται με την υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Wish.

Λίγα Λόγια για τη Συγγραφέα

Η Παναγιώτα Καρακασίδου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής- Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη διατροφική διαχείριση ατόμων με διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την πλήρη εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).
Από το 1997 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο, που ασχολείται με θέματα υγιεινής διατροφής, παχυσαρκίας, διατροφής στην παιδική και εφηβική ηλικία, διατροφής για αθλητές, για εγκύους και θηλάζουσες, καθώς επίσης και για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη διατροφή χωρίς κρέας και έχει εφαρμόσει στη ζωή της οικογένειάς της τη διατροφή αυτή στην πράξη.
Σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ερευνητική εργασία για τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες και ελλείψεις των ατόμων της Θεραπευτικής Κοινότητας Ιθάκη. Συνεργάζεται με πολυάριθμα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα διατροφικής αγωγής.
Συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης σε θέματα διατροφής. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε συνέδρια για τη διατροφή της εγκύου και της θηλάζουσας. Το 2011-2012 συνεργάστηκε με τον ΠΑΟΚ ως διαιτολόγος της ομάδας πετοσφαίρισης και των ακαδημιών ποδοσφαίρου.
Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας Διατροφή και Mediatrofi, καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας και του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.
Αρθρογραφεί σε περιοδικά (υγείας), στον διαδικτυακό τύπο και στις σελίδες
www.diatrofi.gr και www.MediDiatrofi.gr.

Πληροφορίες για το βιβλίο: Η Διατροφή στη Νηστεία

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply