Ο 17ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 1, 2 και 3 Μαρτίου. Η ανακοίνωση της διεξαγωγής έγινε από τον πρόεδρο της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. Α.Ε. κύριο Στέλιο Μπουτάρη και τον πρόεδρο του διαγωνισμού, κύριο Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW.

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση του διαγωνισμού είναι μία οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από φορείς τους κλάδου. Ο έλεγχος των διαδικασιών υλοποιείται από ανεξάρτητο Προεδρείο και εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους και του O.I.V.. Τα διαγωνιζόμενα προϊόντα από όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν έμπειροι, Έλληνες και ξένοι γευσιγνώστες. Στόχος της διοργάνωσης παραμένει και φέτος η παρουσίαση και προβολή της ελληνικής και διεθνούς παραγωγής οίνων και αποσταγμάτων στο κοινό.

Αποτελεί τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται στη χώρα μας σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου και αποσταγμάτων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου και την «αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης – διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πληροφορίες

  • Επίσημη ιστοσελίδα διαγωνισμού: www.tiwc.gr
Προηγούμενο άρθροΟι ΙΧΩΡ του Δημήτρη Ρουμελιώτη στη Galerie δημιουργών
Επόμενο άρθροΣτο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 19-22 Ιανουαρίου 2017