Η Dépôt Art Gallery θα φιλοξενεί από  σήμερα ,Δευτέρα 18 Ιουλίου,  την έκθεση με τίτλο «Cosmos Unbaptized» του εικαστικού καλλιτέχνη KREUZ.
O εικαστικός καλλιτέχνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονική και το πραγματικό του όνομα είναι Σταύρος Ζώτος. Μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονική. Με τη ζωγραφική ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλων διαστάσεων γλυπτά καθώς και εικαστικές συνθέσεις του εκτίθενται μόνιμα σε χώρους  της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο, ως σκηνοθέτης, σκηνογράφος και perfomer, συνεργαζόμενος με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, και γνωστές θεατρικές σκηνές στην Αθήνα.

Όσοι βρεθούν στο χώρο της Dépôt Art Gallery στο Κολωνάκι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα του καλλιτέχνη έως τις 6 Αυγούστου. Σε μια υπέροχη έκθεση, την οποίο έχει επιμεληθεί η Γωγώ Κολυβήρα, ο ΚREUZ εκθέτει την ψυχή και τα έργα του για το θεάμον κοινό.

Λίγα λόγια για τον εικαστικό KREUZ:

Παρατείθεται απόσπασμα από το κείμενο του ποιητή Κωνσταντίνου Μπούρα «Κρυπτογράφος Kreuz ενός μηνύματος που δεν έχει επινοηθεί ακόμα»:
“Θέλει τέχνη και τόλμη για να ζωγραφίσεις σαν τον KREUZ. Με γνώση και την αθωότητα του αφελούς, του α-Νοϊκού, του προγλωσσικού, χωρίς να καταφεύγει πάντα στο παρά-γλωσσικό. Ενώ τo παρά-φυσικό συναντιέται συχνά με το μετά-φυσικό στο κοσμικό τεραίν όπου κονταροχτυπιούνται υπέρ-ανθρώπινες δυνάμεις. Φουτουριστικός σουρεαλισμός και διαγνωσμένη τριπολικότητα του είναι, σχασμένο ανάμεσα στο «είναι» στο «φαίνεσθαι» και στο «φαντασιώνεσθαι»… Επανέρχομαι στην ιδιοφυή δουλειά ενός εικαστικού που παραβαίνει τα θέσμια και υπερβαίνει τα εσκαμμένα. …Οξύμωρα κι αντιθέσεις υποκρύπτονται κάτω από τους αλληλο-αναιρούμενους κώδικες ενός καλλιτέχνη σαν τον KREUZ. Κοιτάξτε τον με προσοχή. Μέσα από το έργο του. Επανειλημμένως. Κάθε φορά ένα καινούργιο κοσμο-είδωλο θα αναγεννάται στη συνείδησή σας. «Τα πάντα ρει». Ο Σταύρος Ζώτος είναι Έλληνας. Κι ως προσωκρατικός παρατηρεί τον τεχνητό δυϊσμό και τη σχάση τών φαινομένων βοηθώντας μας να ψυχανεμιστούμε το Κοσμικόν Ωόν των Ορφικών και εις αυτό να επιστρέψουμε κατακουρασμένοι, κατάκοποι από το ταξίδι μας στην Ύλη. Αυτή την ύλη που μοιάζει να την καταφρονεί αλλά και να την λατρεύει ο μυστηριώδης, δυσεξιχνίαστος και κρυπτογράφος KREUZ.”

Πληροφορίες για την έκθεση:

Διάρκεια: 18 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 9:00,

Σάββατο 12:00 – 5:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 Χώρος:Dépôt Art Gallery

Τηλ: 210-3648174

e-mail: info@depotgallery.gr

Facebook: depotgallery.gr

Προηγούμενο άρθροΤο Ξημερώνει 1939 του Μαρσέλ Καρνέ ξανά στα cinema
Επόμενο άρθροΗ Κάρμεν στο Ηρώδειο 1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, γενική πρόβα