Στην έκθεση A Cut in Time , οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν μία φωτογραφία ή μια φωτογραφική ενότητα μέσα στην οποία ο χρόνος μετρά σε 3 διαφορετικές ταχύτητες, του σήμερα, του χθες ή/και του αύριο. Πως συνδιαλέγονται ο χρόνοι μεταξύ τους, πως ένα στοιχείο που αποτυπώνεται στο παρόν, μπορεί να χαρακτηριστεί αόρατος μελλοντικός εχθρός ή στοιχείο λύτρωσης από το παρελθόν.

Όπως αναφέρει ο Derrida (Grosz 1999, p.1,) ο χρόνος αποτυπώνεται κυρίως στην μετάλλαξη ή τη φθορά των αντικειμένων και του περιβάλλοντα χώρου. Ωστόσο, η σύλληψη μιας φωτογραφίας και η ανάγνωση της από τον θεατή εμπεριέχει μια νέα διάσταση του χρόνου που φέρει ο παρατηρητής.

Tο πραγματικό νόημα μιας φωτογραφίας υπάρχει μόνο εάν ο φωτογράφος συνειδητά αισθάνεται την παρουσία του στο χώρο και χρόνο της σύλληψης (Cartier-Bresson). Τυχαίος ή προγραμματισμένος (staged), ο χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο για το τελικό frame που θα επιλεχθεί να εκπροσωπήσει μια ιδέα ή μια θεματική. Είναι η τελική αυτή επιλογή, μια τομή και μέσα στο χρόνο, ή ένα μανιφέστο όπου παρόν, μέλλον και παρελθόν εμπλέκονται ως υπαρκτές διαστάσεις μέσα στον χρόνο;

Πληροφορίες έκθεσης A Cut in Time

Συμμετέχουν: Φίλιππος Γαβριλάκης, Νίκος Καραθανάσης, Μαρία Κοσμαδάκη, Γιώργος Στριφτάρης, Σπύρος Τσακίρης, Γιώργος Τσεριώνης, Γιώργος Φιοράκης, Χρήστος Χρυσόπουλος.

Διάρκεια: ‬‬17 Μαίου – 17 Ιουνίου, 2016

Ώρες λειτουργίας: Tρίτη, Πέμπτη 17:00 – 21:00, Σάββατο 13:00 – 16:00

ARTWALL Project Space
Σοφοκλέους 26, 10552, Αθήνα
e-mail : artwallprojectspace@gmail.com

Επίσημος ιστότοπος the ARTWALL

Το ARTWALL Project Space ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη φιλοξενία και προβολή της σύγχρονης τέχνης και τη συνεύρεση και συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του χώρου της τέχνης. Την κατεύθυνση του εικαστικού προγράμματος του ArtWall σχεδιάζει και υλοποιεί η Φωτεινή Καπίρη, καλλιτέχνης, επιμελήτρια και συν-ιδρύτρια του CAMP! Contemporary Art Meeting Point, ώστε το πρόγραμμα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τα πρότυπα της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής. Το Fresh Hotel, στηρίζει ενεργά αυτή την προσπάθεια, υποστηρίζοντας τη σύγχρονη τέχνη.

Προηγούμενο άρθροΤο Σώμα ( El Cuerpo) – Η παράδοση του ισπανικού θρίλερ
Επόμενο άρθροROOM 18: CALL FOR ENTRIES