Με μεγάλη απήχηση ξεκίνησε για πέμπτη χρονιά το Corfu Beer  Festival, το φεστιβάλ πολιτισμού και γαστρονομίας της Κέρκυρας. Φέτος, Κέρκυρα και Τσεχία συναντώνται σε ένα πενθήμερο φεστιβάλ γεμάτο γεύσεις, αρωματικές μπύρες και πολιτιστικά δρώμενα.

Το φεστιβάλ

Το πρώτο  Corfu Beer Festival πραγματοποιήθηκε το 2013 από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με μεγάλη θέληση. Αποβλέποντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, η ομάδα του φεστιβάλ πόνταρε στην γαστρονομία και τον πολιτισμό και βγήκε κερδισμένη. Το ετήσιο φεστιβάλ έχει πλέον μετατραπεί σε θεσμό και δίνει την ευκαιρία σε πολλές διαφορετικές κουλτούρες να ενώσουν τις παραδόσεις τους.

Το Corfu Beer Festival διοργανώνεται κάθε φόρα με την σύμπραξη μιας χώρας φιλοξενούμενης. Έτσι, δίνεται χώρος και χρόνος στην προβολή των προϊόντων της χώρας αυτής και στις ζυθοποιίες της. Επιπλέον, σεφ από την εκάστοτε χώρα παρευρίσκονται στο φεστιβάλ για να μαγειρέψουν τις τοπικές συνταγές του τόπου τους.

Corfu Beer Festival previous
Στιγμιότυπο από προηγούμενη διοργάνωση του Corfu Beer Festival.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παράλληλα γευστικές δοκιμές και παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση είναι διαθέσιμα κάθε στιγμή. Για τους τοπικούς παραγωγούς αντίστοιχα, είναι μια μοναδική ευκαιρία για προβολή και αναγνώριση της ποιοτικής παραγωγής τους. Τέλος, μουσικές και χορευτικές ομάδες αναδεικνύουν την κουλτούρα του νησιού μέσα από πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι εθελοντές, παραγωγοί και τοπικές αρχές συνεργάζονται αρμονικά για έναν κοινό σκοπό. Την δημιουργία ενός φιλόξενου και εκπαιδευτικού φεστιβάλ που θα συμβάλει στην ανάπτυξη και προβολή του τόπου τους.

Corfu Beer Festival 2017

Στο φετινό φεστιβάλ η Κέρκυρα συναντά την Τσεχία και μαζί υπόσχονται ένα γαστρονομικό ταξίδι με άρωμα λυκίσκου. Τσέχικες ζυθοποιίες συνεργάζονται με την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιίας προκειμένου να εξασφαλίσουν την ποικιλία στις γεύσεις και την προβολή ζύθων διαφορετικού τύπου. Πρωτότυπες γεύσεις και έντονα αρώματα περιμένουν όσους επισκέπτες έχουν την τύχη να παρευρεθούν στο πενθήμερο Corfu Beer Festival.

Corfu Beer Festival
Προϊόντα της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας.

Γευστικά burger, κοτόπουλο σε ιδιαίτερες συνταγές, ζυμαρικά, γλυκά και τσέχικες συνταγές θα γεμίζουν τις μέρες του φεστιβάλ και θα συνοδεύουν γευστικά τις μπύρες. Τοπικοί παραγωγοί, εστιατόρια καθώς και η λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας συνεργάζονται για την προβολή των ιδιαίτερων γεύσεων του τόπου τους.

Σχετικά με το πολιτιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, κάθε βράδυ προβλέπεται η παράσταση ενός Τσέχικου μουσικοχορευτικού συγκροτήματος. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να έρθουν ακόμη πιο κοντά στην κουλτούρα της φιλοξενούμενης χώρας.  Παράλληλα χορευτικοί, μουσικοί και καλλιτεχνικοί σύλλογοι της Κέρκυρας κάνουν πιο πλούσιες τις νύχτες του φεστιβάλ προσφέροντας ψυχαγωγία πλούσιου πολιτιστικού περιεχομένου.

Η λήξη του φεστιβάλ αναμένεται την 1η  Οκτωβρίου. Κατά την λήξη θα γίνει η παράδοση της σημαίας του φεστιβάλ στην μελλοντική φιλοξενούμενη χώρα και θα ανανεωθεί το ραντεβού του Corfu Beer Festival για το επόμενο έτος.

Πληροφορίες:

  • Διεύθυνση:  Αρίλλας, Κέρκυρα 49081, Ελλάδα.
  • Ημερομηνίες: 27,28, 29, 30 Σεπτεμβρίου & 1η Οκτωβρίου
  • Ιστότοπος: corfu_beer_festival
  • Social Media: Facebook Page
  • Δωρεάν είσοδος
Προηγούμενο άρθροΗ βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί στο θέατρο Παραμυθίας
Επόμενο άρθρο1906 « Ένα Τραγούδι για τη Θράκη » Παράσταση στο Ηρώδειο στις 1/10