Ομαδική έκθεση με τίτλο Common Ground | στη γκαλερί Καππάτος

Ομαδική έκθεση με τίτλο Common Ground | στη γκαλερί Καππάτος

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα, παρουσιάζει από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου την ομαδική έκθεση Common Ground.

Μέσα από την άμεση συνύπαρξη και αντιπαράθεση των έργων τους στο κοινό εργαστήριό τους, δημιουργούν ένα νοηματικό και φυσικό χώρο διαλόγου και προτάσεων. Με μια κοινή πορεία από την πρώτη τους Σχολή Μαρμαρογλυπτικής στην Τήνο, στη συνέχεια την ΑΣΚΤ της Αθήνας  μέχρι και το σημερινό τους χώρο δημιουργίας, αποκαλύπτουν τις κοινές καταγωγές και επιρροές, αλλά και τις διαφορετικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες,  σε μία κοινή τους έκθεση.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ώθηση στην καλλιτεχνική πράξη του Χρήστου Μπληγιάννου δίνουν η ανθρώπινη μορφή και τα αντικείμενα, τα οποία  καθορίζουν το μέτρο και την μορφολογία των συνθέσεων του. Η εγκυρότητα της μορφής στις πολλαπλές εκδοχές της και η νοηματοδότηση της, βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση στη διαδικασία παραγωγής του έργου από τον καλλιτέχνη.

Τα κύρια εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παλαμάρης είναι η γλυπτική,  οι εγκαταστάσεις και  οι performances. Ο καλλιτέχνης αντλεί το εικαστικό του λεξιλόγιο μέσα από εγκαταλελειμμένους χώρους, ερείπια και φορητά απομεινάρια της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας.

Το καλλιτεχνικό έργο του Ηλία Σιψά συγκροτείται γύρω από ένα εύρος εκφραστικών πρακτικών και διακλαδώνεται σε ένα διαρκή διάλογο μεταξύ ύλης, μέσου και διαδικασίας σε μια αέναη προσπάθεια απόδοσης συνεκτικών μορφών μεταξύ ετερόκλητων πλαστικών στοιχείων.

Ο Βαγγέλης Χατζής δημιουργεί με το έργο του χώρους ουτοπικούς και απτούς, επιχειρώντας μέσα από την αντιπαράθεσή του με διαφορετικά ιδιώματα και είδη της τέχνης, σε μιαν κυριολεκτική όσμωσή τους, να δείξει το ευάλωτο αλλά και την ομορφιά της ζωής που κρύβεται ακόμα και μέσα στην πιο άσχημη πτυχή της.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Μπληγιάννος, Γιώργος Παλαμάρης, Ηλιας Σιψάς, Ευάγγελος Χατζής

Περισσότερες πληροφορίες  για την έκθεση Common Ground

  • Χώρος: Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Αθηνάς 12, Αθήνα
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 20:00 – 23:00
  • Διάρκεια:  Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου – 13 Ιανουαρίου 2018
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 12:00-15:00.
  • Επικοινωνία: 210 3217931
  • kappatosgallery.com
 Διαβάστε περισσότερα Εικαστικά Νέα εδώ

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply