Η Clio K. και το The Ζoo,το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, σας προσκαλούν σε μια βραδιά σόλο άρπας, εμπνευσμένη από την κατανυκτική ατμόσφαιρα της ημέρας. Με μελωδίες και ρυθμούς που ξετυλίγονται σαν κόκκινο νήμα, αν όχι σαν τον μίτο της Αριάδνης, ανάμεσα στους κόσμους της μεσογειακής και ινδικής παράδοσης, για να μας οδηγήσουν σε έναν διονυσιασμό ποτισμένο με τα χρώματα και τις νότες μιας εαρινής συμφωνίας… Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο ότι το πρόσφατο άλμπουμ της Clio K. τιτλοφορείται Ariadne. Η Clio K. θα σας οδηγήσει μέσα στην νύχτα αυτή με αυτοσχεδιασμούς και συνθέσεις με την συνηθισμένη μυσταγωγία που την εκφράζει, παντρεύοντας μια αισθητική τζαζ- που εύκολα θα σας θυμίσει την Alice Coltrane- με τις παραδώσεις των ανατολικών μουσικών.

Λίγα λόγια για την εξαιρετική Clio K.

Η Clio K. (Κλειώ Καραμπέλια) γεννήθηκε στο Παρίσι, σε μια ελληνική οικογένεια, μέσα σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Η Clio έμαθε την κλασική κιθάρα, για δύο δεκαετίες και μετά την τουρκική «σάζι» με τον σπουδαίο Talip Ozkan και στη συνέχεια, κινήθηκε προς την αυτοσχεδιαστική μουσική και τα παραδοσιακά μουσικά συστήματα. Πέρασε έξι χρόνια στην Ινδία, όπου εμπνεύστηκε από τις ινδικές μελωδίες και τα ρυθμικά συστήματα, αλλά απέκτησε και μια προσωπική προσέγγιση για τον αυτοσχεδιασμό στην άρπα .. Έχει παίξει σε πολλά παγκόσμια μουσικά φεστιβάλ στη Γαλλία, την Ασία και την Ευρώπη, (έπαιξε με πολλές ινδικές μουσικούς, μεταξύ των οποίων Talvin Singh και Sivamani).

Η Clio K. αναπτύσσει ένα στυλ και ήχο σε συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς της, που σχετίζεται με την κλασική άρπα. Παράλληλα έχει επηρεασθεί από την free jazz, την σύγχρονη μουσική και την ανατολίτικη μουσική και ενσωματώνει όλες τις επιρροές της σε μια μοναδική melodico-rythmical γλώσσα. Η «Αριάδνη» είναι το πρώτη σόλο CD της, στο οποίο υφαίνονται μαζί τα χρυσά θέματα της προσωπικής μουσικής προσπάθειά της μέχρι τώρα.

Πληροφορίες

  • Χώρος: The Zoo, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
  • Ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου
  • Τηλέφωνο: 210 6745375
  • Έναρξη: 21:30
  • Είσοδος Δωρεάν
  • https://www.facebook.com/thezoopub/
Προηγούμενο άρθροΟ Μπάμπης Τσέρτος τραγουδάει «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη τη M. Τετάρτη 12 Απριλίου στο Ρυθμός Stage
Επόμενο άρθροΤο ντοκιμαντέρ ως έργο τέχνης στο Exile Room στις 13 και 20/4