Classic Rock! Διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο, μαζί με ηλεκτρικά όργανα!Για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, εξασφαλίστηκε η σπουδαία σύμπραξη της Φιλαρμονικής της Πράγας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο καθένας στο δικό του ύφος, σμίγουν μουσικά επί σκηνής και μας προσκαλούν να ζήσουμε την εμπειρία.

Συναυλία classic Rock: Μία αξέχαστη βραδιά κάτω από την Ακρόπολη

Τα καλύτερα rock τραγούδια όλων των εποχών υπό την διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από θρυλικά άλμπουμ όπως τα «Dark Side of the Moon» και «The Wall» των Pink Floyd, κορυφαία τραγούδια των Deep Purple όπως τα «Smoke on the Water» & «Perfect Strangers», μεγάλες επιτυχίες των Queen όπως «We Are the Champions», «A Kind of Magic», καθώς και δημιουργίες των Led Zeppelin, AC/DC, Scorpions και Police. Ξεχωριστός καλεσμένος ο Steve Harley του συγκροτήματος Cockney Rebel.

Λίγα λόγια για την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς της Τσεχίας υπό τη διεύθυνση του Γερμανού μαέστρου Friedemann Riehle. Είναι μία από τις ηγετικές ορχήστρες στην Ευρώπη για την ενορχήστρωση και ηχογράφηση μουσικής από κινηματογραφικές ταινίες. Η ορχήστρα αριθμεί περίπου 200 ηχογραφήσεις κάθε χρόνο. Προκειμένου να καταστεί η συμφωνική μουσική προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό και ειδικά στους νέους, ο διευθυντής της ορχήστρας F. Riehle ξεκίνησε το 1997 να προσαρμόζει μεγάλα συμφωνικά έργα των Bruckner και Mahler σε μικρότερα κομμάτια διάρκειας περίπου 7 λεπτών, κάτι που ενέπνευσε πολλούς μαέστρους χρόνια αργότερα.

Επίσης, για να ενσωματώσει τη μουσική του 20ου αιώνα στο κλασικό ρεπερτόριο, ο Riehle πραγματοποιεί συναυλίες παίζοντας θρυλικά ροκ κομμάτια των Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, κ.α., με κλασική ενορχήστρωση.

Λίγα λόγια για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και έκτοτε πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο ως προς την ονομασία, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Η πρώτη συναυλία της ως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1943.

Εξέχοντες αρχιμουσικοί, ανάμεσά τους οι Ρίχαρντ Στράους, Βάινγκαρτνερ, Κνάπερτσμπους, Βάλτερ, Μητρόπουλος, Γιόχουμ, Μαρκέβιτς, Μάαζελ, Τεμιρκάνοφ, Πλασόν και κορυφαίοι σολίστ, όπως ενδεικτικά οι Ρούμπινσταϊν, Κεμπφ, Κορτώ, Κράισλερ, Τιμπώ, Καζάλς, Ροστροπόβιτς, Μπρέντελ, Μπάρενμποϊμ και Άργκεριχ έχουν συμπράξει με την Ορχήστρα κατά την πολύχρονη ιστορία της.

Steve Harley

Ο Steve Harley είναι ο δημιουργός ενός σπουδαίου συγκροτήματος που σχηματίστηκε στα μέσα του 1973, των Cockney Rebel. Ο 22χρονος πρώην μουσικός δημοσιογράφος Steve Harley, κάνει αίσθηση και γίνεται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Βρετανικού Rock! Οι Cockney Rebel απέκτησαν τον δικό τους πολύ ξεχωριστό ήχο χάρη στο βιολί που αντικατέστησε την ηλεκτρική κιθάρα, αλλά και τη μοναδική φωνή του Harley και κυκλοφόρησαν τον αριστουργηματικό δίσκο “The Human Menagerie” που θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ροκ άλμπουμ της δεκαετίας!
Από τα τραγούδια αυτού του δίσκου, που ακούγονται παντού και γίνονται αμέσως επιτυχίες, ξεχώρισαν αμέσως το “Hideaway” και το μοναδικό “Sebastian”, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, με την ελληνική απόδοση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή!

Μεγάλες Καλλιτεχνικές συμμετοχές

  • Friedemann Riehle: μουσική διεύθυνση ( μαέστρος, συνθέτης και ενορχηστρωτής)
  • Steve Harley: τραγουδιστής των Cockney Rebel
  • Frantisek Honig: drummer του Frank Zappa
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας
  • Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Πληροφορίες για την Classic Rock συναυλία στο Ηρώδειο

  • Ημέρομηνίες: Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017
  • Ώρα: 21:00
  • Τοποθεσία: Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)
  • Διεύθυνση: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα
  • Κατηγορίες εισιτηρίων:
    Gold VIP 83€
    Διακεκριμένη Ζώνη 73€
    Α’ Ζώνη 63€
    Β’ Ζώνη 53€
    Γ’ Ζώνη 43€
    Άνω διάζωμα 28€
    Φοιτητικά/ Ανέργων 20€
  • Προπώληση εισητηρίων: www.ticketservices.gr
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 210 7298930
  • Site Festival Αθηνών: Πληροφορίες πρόσβασης
Classic Rock
Classic Rock! Συναυλία στο Ηρώδειο 2017

 

 Διαβάστε περισσότερα Μουσικά Νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΦιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Συναυλία στο Δηµοτικό Θέατρο Πειραιά
Επόμενο άρθροΑθήνα 1917 | Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής