CITY SYMPHONIES – Το 6ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 16 έως 26 Ιουνίου 2015 γίνεται ο κοινός τόπος για τη συνάντηση της ιστορίας της 7ης Τέχνης με το σήμερα.

Στην κινηματογραφική αίθουσα του ΙΜΚ συναντώνται για άλλη μία φορά η αγάπη του Μιχάλη Κακογιάννη για τις απαρχές της τέχνης που υπηρέτησε με πάθος, η καλλιτεχνική αξία αριστουργημάτων του παγκόσμιου βωβού κινηματογράφου, αλλά και οι εκατοντάδες των σινεφίλ θεατών.

Πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ είναι οι Πόλεις και η Μουσική! Με γενικό τίτλο CITY SYMPHONIES και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μούζα, οι ταινίες οδηγούν τους θεατές στο Βερολίνο του 1927, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, τη Νίκαια, με ξεναγούς και συνοδοιπόρους πρωτότυπες, κατά κύριο λόγο, μουσικές συνθέσεις 12 διαφορετικών δημιουργών.

 

Η ταινία The Crowd στο CITY SYMPHONIES
Στο Φεστιβάλ CITY SYMPHONIES προβάλλονται αριστουργήματα του Βωβού Κινηματογράφου όπως το The Crowd

Φέτος, επιπλέον, οι θεατές θα απολαύσουν και συναυλία του Ergon Ensemble με Μαέστρο τον Μίλτο Λογιάδη, στα έργα:

  • του Hanns Eisler: “14 τρόποι να περιγράψεις τη Βροχή” που θα συνοδεύει την προβολή της ταινίας Regen (1931),
  • του Γιάννη Κυριακίδη (παραγγελία ERGON – 2013), που θα συνοδεύει την προβολής της ταινίας Anémic Cinéma, του Erik Satie,
  • “Cinema: Εntr’acte symphonique du ballet  Relâche pour le film de Rene Clair Entr’acte” (σε νέα ενορχήστρωση ειδικά για τη συναυλία), που θα συνοδεύει την προβολή της ταινίας Εntr’acte,
  • του Αλέξανδρου Μούζα (παραγγελία ERGON – 2013),  που θα συνοδεύει την προβολή της ταινίας Un Chien Andalou.

Συγχρόνως, στο 6ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου CITY SYMPHONIES συμμετέχουν με μουσικά έργα τους οι: Γιώργος Γρηγοράκος,  Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου, Λεωνίδας Κανάρης, Δημήτρης Μακρής, Κώστας Κοσμάς, Aνδρέας Ζαφειρόπουλος, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος. Τα μουσικά έργα ερμηνεύουν μουσικά σύνολα Ekkert, Piu Mosso Quartet,  Banda del Sol, T.I.M.E (The Improvisation Modal Ensemble) και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (συνολικά 52 μουσικοί).

 

Η ταινία People on Sunday στο CITY SYMPHONIES
Η ταινία People on Sunday στο αφιέρωμα Βωβού Κινηματογράφου CITY SYMPHONIES

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα Βωβού Κινηματογράφου από τη δεκαετία του 1920 και CITY SYMPHONIES με 20 ποιητικές και πειραματικές ταινίες σκηνοθετών όπως οι Φριτς Λανγκ, Τσάρλι Τσάπλιν, Αλμπέρτο Καβαλβάντι, Ρενέ Κλαιρ, Μαρσέλ Ντυσάν,  Λουίς Μπουνιουέλ, Ρόμπερτ Φλάχερτυ, Γιασουσίσρο Όζου κ.α.,  οι οποίες προσπαθούν να αποτυπώσουν την αύρα της κάθε πόλης.

CITY SYMPHONIES – Πληροφορίες:

Τρίτη 16 έως Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, καθημερινά στις 21:00

6ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου

CITY SYMPHONIES

Με συνοδεία ζωντανής μουσικής

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μούζας

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Είσοδος Ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: τηλ.: 210 34.18 579, Δευ-Παρ. 11:00-14:00

CITY SYMPHONIES – Ενημερωθείτε για το συνοπτικό πρόγραμμα στον ακόλουθο σύνδεσμο ΕΔΩ:
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στη μουσική του Tom Waits Vol.3
Επόμενο άρθροErotica – Σινεμά μέχρι αργά στη Στέγη
Άννα Μεντζελοπούλου
Κατοικεί στην Αθήνα. Αγαπά τα ηλιόλουστα πρωινά και τα ταξίδια. Της αρέσει να ακούει ιστορίες, να κάνει βόλτες και να φωτογραφίζει.