Η 2η Παρουσίαση του project CIRCE the black cut: [ Κίρκη :η μαύρη τομή: ] της Άννας Στερεοπούλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 19 έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2015, φιλοξενώντας έργα καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο, όπως εμπνεύστηκαν από το φετινό κεντρικό θέμα, των Μελισσών. Στις πηγές έμπνευσης του project, παραμένει και ο πίνακας «Το Μαύρο Τετράγωνο» [Καζιμίρ Μαλέβιτς, 1915] που φέτος κλείνει 100 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση, ενδυναμώνοντας τους γνώμονες του Συναισθήματος και της Ελευθερίας, που κινούν το CIRCE the black cut.
Ο τρόπος ζωής και εργασίας των Μελισσών ευαισθητοποιεί και στέκεται οδηγός για την αναμεταξύ μας επικοινωνία και συνεργασία, ενώ παράλληλα, υφαίνει τον τρόπο εκτύλιξης του τετραήμερου εκδηλώσεων του project· η τομή, ήτοι Ένωση των Αντιθέτων [Ηράκλειτος, Ιππόλυτος Ρώμης, Alfred Jarry, κ.α.] και η αέναη αλληλουχία των Κύκλων της Ζωής, εκφράζεται και από τα τρία σκέλη της 2ης Παρουσίασης. Το Οικογενειακό μουσικό Album [19/12], η Οπτικο-Ακουστική Έκθεση [19-22/12] και οιΠροβολές & Μουσική Συναυλία [21/12], οδηγούν στην Αρμονία που, μέσα από ένα μουσικό, οπτικοακουστικό μήνυμα Ειρήνης εορτάζουν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, σε παγκόσμια ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση [22/12].

Αφετηρία του τετραήμερου, το Σάββατο 19/12/2015, αποτελεί η ψηφιακή κυκλοφορία του Οικογενειακού μουσικού Album «VOX» [7MNS Music (Free Download + Creative Commons)], ημέρα και των Εγκαινίων [ώρα 6 μ.μ.] της Οπτικο-Ακουστικής Έκθεσης που εμπλουτίζεται από το Live Opening Gig της φιλοξενούμενης γερμανίδας συνθέτριας, Jennifer Eberhardt [ώρα 8μ.μ.] στο aeaea space [Νορμανού 6, Μοναστηράκι].
Την Δευτέρα 21/12 στο κινηματοθέατρο «Ίρις» [Πανεπιστημιακή Λέσχη Ε.Κ.Π.Α., Κινηματογραφικός Τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α.] θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε προβολές Video Art [7μ.μ.], ενώ στις 9μ.μ. στον ίδιο χώρο, η Άννα Στεροπούλου θα παρουσιάσει την μουσική του πρόσφατου album τηςCIRCE The Black Cut, με την συμμετοχή των μουσικών Ειρήνης Μακρή και Jennifer Eberhardt. Ο κύκλος του τετραήμερου κλείνει την Τρίτη 22/12, με τον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου, με ένα μουσικό, οπτικο-ακουστικό Μήνυμα σε Live Digital Broadcast [streaming από την Hellenic Spirit Organization] της Άννας Στερεοπούλου, στις 5μ.μ..

Φέτος, το CIRCE the black cut φιλοξενεί τα project Radio Continental Drift /”The Women of the Great River” [Γερμανία /Αφρική] της Claudia Wegener, και Project 92 [Γαλλία /Αργεντινή /Ιαπωνία] τουGabriel Otero, καθώς και αξιόλογες δημιουργίες καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Shahin Charmi /Ιράν-Γερμανία (video art No Phoenix Rises From These Ashes), 3bc a.k.a. Don Cook /ΗΠΑ (63 Project με visual του César Naves), Noora Alshoweir /Σαουδ. Αραβία (φωτογραφία), Francis Etto /Βραζιλία (digital art), Θανάση Αλεξιάδη και Καίτης Μαυρομμάτη /Ελλάδα (ζωγραφική), Alma Tischler Wood /Ην. Βασίλειο-Γερμανία και Agness Buya Yombwe /Ζάμπια (εικαστικά), LAPKAT a.k.a. Lisa Greenaway /Αυστραλία, Moulay Abdellah Hassak /Μαρόκο και Crystal DJ Kwe /Καναδάς (μουσική), της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας και ποιήτριας, Γιοβάννας Καλπαξή, και πολλών άλλων.
Επίσης, κατά τα Εγκαίνια της Έκθεσης (19/12) θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε από κοντά με πολλούς από τους καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει τα έργα τους [μεταξύ άλλων, Κωνσταντίνος Βλασταράκης (εικαστικό έργο /μικτή τεχνική), Μάρκος Δολόπικος (φωτογραφία),Αθηνά Κανελλοπούλου (εγκατάσταση), Τηλέμαχος Κουκλάκης (φωτογραφία), Μαρία Λουΐζου(γλυπτική), Τόνια Μαγκανιώτη (ποίηση), Δημοσθένης Μαραγκός (φωτογραφία), Βάγια Μπάλη (ποίηση),Αποστόλης Ντακούλας (φωτογραφία), Γιώργος Σταματάκης (ζωγραφική /εγκατάσταση), Γιάννα Τζιβελέκη (εικαστικό έργο), Ναταλία Χριστοφίδου (ζωγραφική /εικαστικό έργο)] καθώς και με συμμετέχοντες επιστήμονες, όπως ο κος Στράτος Λαδόπουλος (νευροψυχολόγος /ειδικός παιδαγωγός) και ο Κωνσταντίνος Κερεμελές (μελισσουργός /Queen Goddess Bee products Crew).

Πρόγραμμα του project «CIRCE the black cut» :

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 @ aeaea space
• ψηφιακή κυκλοφορία Οικογενειακού Album [7MNS Music]
• Εγκαίνια Έκθεσης | Ώρα: 6μμ [παρουσία συμμετεχόντων καλλιτεχνών και επιστημόνων του project]
• Live Opening Gig της φιλοξενούμενης γερμανίδας συνθέτιδος Jennifer Eberhardt | Ώρα: 8μμ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 @ Κινηματοθέατρο Ίρις
• Προβολές VideoArt | Ώρα: 7μμ
• CIRCE The Black Cut: Μουσική Συναυλία της Άννας Στερεοπούλου | Ώρα: 9μμ
Με την συμμετοχή της Ειρήνης Μακρή (τραγούδι) και της Jennifer Eberhardt (live electronics)
Κατασκευή Κέλτικης Λύρας: Στέφανος Μηχαήλ | Ήχος: SG Sound & Lights Solution [Gkremos Sotiris]

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 @ NET
• Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Εορτασμός + Μουσικό Οπτικο-Ακουστικό Μήνυμα σε Live Digital Broadcast
Ώρα: 5μμ | Παρακολουθήστε Ζωντανά, εδώ: http://wp.me/p2zRWp-yY

Η Είσοδος σε όλους τους χώρους και τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη.

circe_december_2015_posters
Πρόγραμμα της έκθεσης CIRCE The Black Cut
Πληροφορίες για το project «CIRCE the black cut» :
  • Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 19 έως Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015
  • Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 12:00 – 21:00 [19, 20, 22/12] & 12:00 – 18:00 [Δευτέρα 21/12]
  • Χώρος Έκθεσης: aeaea space [Νορμανού 6, Μοναστηράκι, πλησίον σταθμού μετρό “Μοναστηράκι”]
    Κινηματοθέατρο «Ίρις»*: Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55, Αθήνα [πλησίον σταθμού μετρό “Πανεπιστήμιο”]
    *Πανεπιστημιακή Λέσχη Ε.Κ.Π.Α., Κινηματογραφικός Τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α.
  • Σχεδιασμός Προγράμματος + Επιμέλεια Έκθεσης: Άννα Στερεοπούλου
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ σε Όλες τις Εκδηλώσεις και Όλους τους Χώρους

annastereopoulou.gr
facebook | bandcamp | youtube
soundcloud | myspace | blog

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΓιορτή παιδικού και εφηβικού βιβλίου του ΣΕΒΑ
Επόμενο άρθροΗ Ιστορία του Τηλεσκοπίου Newall στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Έβελυν Ελένη
Τελειόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Της αρέσει να διαβάζει και να γράφει, να ακούει μουσική, να τραγουδάει και να χορεύει. Έχει αδυναμία στο καλοκαίρι, τη θάλασσα, τις συναυλίες και τα ταξίδια.