Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την έκθεση, “Ηρακλής. Υπερβατική πορεία” της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού  Χριστίνας Κουλουμπή. Η έκθεση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 20:00. Ειδικά για αυτή την περίσταση ο χορογράφος και σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας υπογράφει το δρώμενο «Ηρακλής», σε ερμηνεία της Χριστίνας Κουλουμπή, με τη συνοδεία του βιολοντσελίστα Μιχαήλ Πορφύρη , σε κείμενα από το έργο του Ευριπίδη  “Ηρακλής Μαινόμενος“. 

Η Χριστίνα Κουλουμπή είναι ηθοποιός, σκηνογράφος, ενδυματολόγος και ζωγράφος. Τα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση έχουν φιλοτεχνηθεί για το ανέβασμα της παράστασης της Κάρμεν Ρουγγέρη  “Οι Άθλοι του Ηρακλή».
Η έκθεση εκτός από αυτόνομο καλλιτεχνικό γεγονός  προαναγγέλλει με το δικό της πρωτότυπο τρόπο τη νέα παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “Οι άθλοι του Ηρακλή“, που θα παρουσιάζεται από το Νοέμβριο 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Τα έργα της έκθεσης είναι προϊόν ενός δημιουργικού κύκλου δεκαετούς ενασχόλησης της Χριστίνας Κουλουμπή με τη μυθολογία του Ηρακλή, τον πυρήνα της,  τις προεκτάσεις της, αλλά και τις ποικίλες αναγνώσεις της έτσι όπως η ίδια τις εισέπραξε μέσα από τη συνεχή τριβή με τη μυθολογική  αφήγηση.
Οι ακουαρέλες και τα σκίτσα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την έκθεση.
Η απλότητα, η καθαρότητα, η διαφάνεια της ακουαρέλας – σήμα κατατεθέν της καλλιτέχνιδος -αποτυπώνουν με τρόπο φωτεινό και διαυγή τα πολυεπίπεδα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ελληνική μυθολογία. Πρόκειται για μια καθαρή, εικαστική προσέγγιση στην οποία δεν απλοποιούνται οι αντιφάσεις του μυθολογικού ήρωα αλλά υπογραμμίζονται έτσι ώστε να μπορούν να τροφοδοτήσουν το παιδικό και νεανικό  φαντασιακό στοιχείο.

Η Χριστίνα Κουλουμπή με τη συλλογή της αυτή προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει και αυτήν την καλλιτεχνική της πλευρά  καθώς και τη μεθοδολογία της πίσω από αυτήν.

Πληροφορίες έκθεσης:

Διάρκεια: Τρίτη 12 Ιουλίου έως Κυριακή 7 Αυγούστου 2016
Εγκαίνια: Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 20:00
Εκθεσιακός χώρος 1ου & 2ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Κυρ, 18:00-22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,
Τηλ. 210 3418 550,
Fax  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr
Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

 

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.  Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

"Ηρακλής" της Χριστίνας Κουλουμπή.
Έργο της Χριστίνας Κουλουμπή στα πλαίσια της έκθεσης “Ηρακλής. Υπερβατική Πορεία.”

 

Προηγούμενο άρθρο“THE HUMAN PASSAGE ” της Gilda Frumkin Βασιλειάδη
Επόμενο άρθροΗ Έλλη Κουτσουκέλλη εκθέτει στην Πάρο.