Την Δευτέρα το βράδυ παρακολουθήσαμε από κοντά την συναυλία της Chang Jing στο κινηματοθέατρο Τριανόν. Η εξαιρετική και πανέμορφη Κινέζα συνθέτρια βιρτουόζα του Guzheng, ενός αρχαίου κινεζικού μουσικού οργάνου που θυμίζει το Σαντούρι, κατέπληξε το κοινό με τις μελωδικές και άκρως πρωτότυπες συνθέσεις της.

Σε μία αίθουσα (δυστυχώς) μισογεμάτη αλλά παρ’ όλα αυτά με εξαιρετικά ζεστό κλίμα γνωρίσαμε μαζί με το υπόλοιπο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά το Guzheng μα και το Xiao (κινέζικο φλάουτο) με τον βιρτουόζο Zhang Di να πλαισιώνει την Chang Jing, προσφέροντας μας μία μοναδική μουσική εμπειρία με μελωδίες βγαλμένες θαρρείς από παραμύθι. Μας ταξίδεψαν στην αρχαία Κίνα και στα υπέροχα δάση της, στα βουνά και στις απέραντες πεδιάδες, γνωρίσαμε μέσα από την μουσική της ευφυούς καλλιτέχνιδος ένα μέρος της τεράστιας παράδοσης και ιστορίας αυτού του μακρινού και μυθικού τόπου…

Η Chang Jing, βιρτουόζα του Guzheng
Η Chang Jing, βιρτουόζα του Guzheng

Την συναυλία έκλεισαν οι επίσης εξαιρετικές Lyre’n’Rapsody που για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν το κοινό με τους ήχους τους και τις συνθέσεις τους. Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου στην λύρα, η Αρετή Μίγγου στο νταούλι και η Αθηνά Χιώτη με την μοναδική της φωνή, μας μετέφεραν στην αρχαία Ελλάδα των φιλοσόφων, των επιστημόνων και των ηρώων. Εκεί όμως που ξεσηκώθηκε πραγματικά το κοινό και χειροκροτούσε παθιασμένα ήταν όταν στην σκηνή βγήκαν και οι 5 μουσικοί μαζί, η Chang Jing μαζί με τις Lyre’n’Rapsody, για να μας προσφέρουν ένα μικρό δείγμα από τον δίσκο που αυτό τον καιρό δουλεύουν και θα κυκλοφορήσει στο προσεχές διάστημα σε Ελλάδα και Κίνα. Δημιουργήθηκε έτσι ένας νέος μουσικός δρόμος, ο δρόμος του μεταξιού, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει ένα μέρος της τεράστιας παράδοσης των δύο αυτών πανάρχαιων πολιτισμών που έχουν τόσα να διδάξουν και φυσικά παραμένουν διαχρονικά επίκαιροι.

Η επίσκεψη της Chang Jing στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με την συναυλία της το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 20:00 στην πανέμορφη Σαντορίνη έχοντας στο πλευρό της αυτή την φορά τον Ross Daly στην Κρητική λύρα, αναμένοντας να δημιουργήσουν μαζί ένα επίσης εκρηκτικό τρίδυμο…

Πιο συγκεκριμένα η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στα Οινοποιεία Μπουτάρη Σαντορίνης στο Μεγαλοχώρι, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 20:00 και μπορείτε να κάνετε κρατήσεις στο τηλέφωνο: 22860 81011 (Δευτέρα έως Σάββατο, 9:00-17:00). Η είσοδος κοστίζει 15 €. Πραγματικά αξίζει να είστε εκεί, σπεύσατε λοιπόν!!!

Chang-Jing-&-Zhang-Di

Chang Jing & Lyre ‘n’ Rhapsody – Η συνέντευξη…

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού με τη Δέσποινα Αναστάσογλου στο ΚΕΤ
Επόμενο άρθροΧωρίζουμε Λέμε…: Η κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου επανέρχεται στο Θέατρο Αθηνά