Η CCZone είναι ένα μηνιαίο ραντεβού αφιερωμένο στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, ένας θεσμός συνάντησης και φιλοξενίας, συμμετοχής και δημιουργίας. Την Τετάρτη 17 Μαΐου, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντησή της στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Θα διαδραματιστεί μία δημόσια συζήτηση με θέμα τη στέγη, τις αυτοοργανωμένες γειτονιές, σχετικά παραδείγματα και κινήματα εντός και εκτός Ελλάδος. Για τα ζητήματα αυτά θα μιλήσουν οι Σταύρος Σταυρίδης (Αναπληρωτής καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ) και Τόνια Κατερίνη (Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, μέλος της κίνησης “Πλειστηριασμοί STOP”).Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “SÍ SE PUEDE. Seven days at PAH Barcelona”. Θα ακολουθήσει ποτό και μουσική.

CCZone : ένας καινούργιος θεσμός αφιερωμένος στην κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία

Σε συνεργασία με τον Χρήστο Γιοβανόπουλο, βασικό επιμελητή του θεσμού, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων  εγκαινιάζει την CCZone, μηνιαίο ραντεβού αφιερωμένο στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, θεσμό συνάντησης και φιλοξενίας, συμμετοχής και δημιουργίας.

CCZone 2
Η CCZone είναι ένα μηνιαίο ραντεβού αφιερωμένο στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, ένας θεσμός συνάντησης και φιλοξενίας, συμμετοχής και δημιουργίας.

Η CCZone είναι πολύμορφη και εύπλαστη ώστε να χωράει την ποικιλία των εκφράσεων και εγχειρημάτων αυτο-οργάνωσης, αλληλεγγύης, συνεργατισμού, συνεταιρισμού και του κόσμου των Κοινών, αφορά την προαγωγή των πολιτιστικών εκφράσεων και της πολιτικής κουλτούρας της συνεργατικής οικονομίας και της κοινωνίας της αλληλεγγύης.  Αφορά τον εμπλουτισμό του φαντασιακού μας με παραδείγματα υπαρκτά αλλά ασύλληπτα ακόμα για πολλούς. Κατ’ επέκταση, φιλοδοξεί να είναι μια περιήγηση στις διαδικασίες μοιράσματος στην πόλη μας και στον κόσμο. Μια στιγμή έμπνευσης και επιθυμίας ανάμεσα στους τόπους μας και τον κόσμο.

Προβολή ταινίας “SÍ SE PUEDE. Seven days at PAH Barcelona”

Σκηνοθεσία: Pau Faus, Παραγωγή: Comando videos (2014), 51 λεπτά. Στην αγγλική γλώσσα.

Το ντοκιμαντέρ “SÍ SE PUEDE. Seven days at PAH Barcelona” παρουσιάζει τον αγώνα του κινήματος PAH (Πλατφόρμα για την Υπεράσπιση των Υποθηκευόμενων Πολιτών) μέσα από την καθημερινότητα του. Εφτά συνεντεύξεις, συνδυάζονται με εικόνες από τους αγώνες ενός χρόνου, οδηγώντας τον θεατή μέσα από τις δράσεις του PAH στην Βαρκελώνη μέσα σε μία εβδομάδα.

CCZone
Η CCZone θα διεξάγει τη δεύτερη συνάντησή της στις 17/5 στο ΚΕΤ

Οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του κινήματος, όχι μόνο για να καταγράψουν το δράμα του σπασίματος της φούσκας των δανείων κατοικίας, αλλά κυρίως για να δείξουν το μέγεθος της αόρατης προσπάθειας πίσω από το PAH και την σημαντική διαδικασία μετασχηματισμού και ενδυνάμωσης των συμμετεχόντων στο κίνημα αυτό.

Πληροφορίες για τη δεύτερη συνάντηση της CCZone

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: 17/5/2017
  • Ώρα Διεξαγωγής: 20:00
  • Τόπος Διεξαγωγής: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
  • Διεύθυνση: Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Link για το official website του ΚΕΤ

 

Προηγούμενο άρθροΜαρία Κάλλας: ο μύθος ζει – Από 15 Μαΐου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Επόμενο άρθροΟ Ίων του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων