Η ταινία «Call me by your name», του σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο (Luca Guadagnino) παρουσιάζει ένα ρομαντικό ειδύλλιο γεννημένο στην Ιταλική Ριβιέρα. Ένα καλοκαίρι, μια οικογένεια και ένας επισκέπτης δημιουργούν τις συνθήκες για να ανθήσει κάτι ξαφνικά. Ο Ιταλός σκηνοθέτης προσεγγίζει ένα ιδιαίτερο σενάριο και το μετατρέπει σε εικόνες, μέσα από την πανέμορφη Ιταλία και την ζωή. Η ταινία, σε σενάριο του βραβευμένου Τζέιμς Άιβορι (James Ivory) παρουσιάζει έναν καλοκαιρινό έρωτα, κερδίζοντας καλές κριτικές σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η ταινία, κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Οκτώβριο (Ευρώπη) και Νοέμβριο (Αμερική).

Λίγα λόγια για την πλοκή του «Call me by your name»

Από το ομώνυμο λογοτεχνικό έργο του Αντρέ Ασιμάν (Andre Aciman), έρχεται μια ταινία με φόντο ένα καλοκαιρινό ερωτικό φλερτ. Καλοκαίρι του 1983 και στην Ιταλία ένας νέος αμερικανοϊταλικής καταγωγής, γοητεύεται από έναν Αμερικανό φοιτητή, που έρχεται να σπουδάσει και να ζήσει με την οικογένεια του. Η συνάντηση αυτή ορίζει ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι, γεμάτο ιστορίες, μουσική, περιπέτεια και έρωτα για τους δύο πρωταγωνιστές. Αυτό το καλοκαίρι θα αποδειχθεί καθοριστικό για την σχέση των δύο, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά. Οι δύο ήρωες θα ανακαλύψουν πτυχές ενός έρωτα, που θα τους αλλάξει για πάντα την ζωή. Όμως, κάθε καλοκαίρι είναι γραφτό να τελειώνει και μαζί με αυτό πολλές περιπέτειες, γνωριμίες και καταστάσεις που γεννήθηκαν στον ήλιο του.

Μετρώντας ήδη τέσσερις συμμετοχές σε γνωστά φεστιβάλ, η ταινία «Call me by your name» αναμένεται να εντυπωσιάσει. Ο Γκουαντανίνο (I am love, Κάτω από τον ήλιο) και ο Άιβορι (Howards End, A room with a view), αποτελούν γνωστές φιγούρες του κινηματογράφου. Ο καθένας κατέχει αρκετή πείρα, αναγνώριση και επιτυχία στον κινηματογραφικό χώρο και η συνεργασία τους πολλαπλασιάζει τις απαιτήσεις. Αδιαμφισβήτητα, η μεγάλη αυτή κινηματογραφική παραγωγή αξίζει προσοχής. Αυτό που μένει, είναι η προβολή της ταινίας, η οποία επιλέγει να προσεγγίσει τον έρωτα, μεταξύ δύο νέων αντρών, στην Ιταλία του 1983.

Call me by your name, στιγμιότυπο της ταινίας με τους δύο πρωταγωνιστές
Οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας Άρμι Χάμερ και Τίμοθι Χάλαμετ, σε στιγμιότυπο της ταινίας Call me by your name.
Πληροφορίες για την ταινία «Call me by your name»

  • Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
  • Σενάριο: Τζέιμς Άιβορι
  • Πρωταγωνιστούν: Άρμι Χάμερ, Τίμοθι Χάλαμετ, Μίκαελ Στούλμπαργκ, Αμίρα Κασάρ
  • Είδος: Δράμα, Ρομαντική
  • Διάρκεια: 130′
  • Χρώμα: Έγχρωμη
  • Χώρα: Ιταλία, Γαλλία, Βραζιλία, ΗΠΑ
  • Γλώσσα: Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά
  • Έξοδος: 27 Οκτωβρίου 2017 (Αγγλία), 24 Νοεμβρίου 2017 (ΗΠΑ)
  • IMDB
  • Official Site
Προηγούμενο άρθροΤο «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» επιστρέφει στην Αθήνα!
Επόμενο άρθρο«Αναμνήσεις δι’ αλληλογραφίας» της Emma Reyes από τις εκδόσεις Ίκαρος