“ Caged City ” ονομάζεται η πρώτη έκθεση των street artists Hop Louie και Hello Banana, η οποία φιλοξενείται από την Πέμπτη 7 Iουλίου στην Sarri 12 Gallery, σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Momangen Gallery και το Holobiont Project.

Λίγα λόγια για την έκθεση “ Caged City ”

Εδώ, όλοι σε ενθαρρύνουν να ακολουθήσεις τη ζωή ενός λύκου: Να σκοτώνεις αυτό που τρως, και να τρως αυτό που σκοτώνεις.

-Thomas Pynchon

Η αστική αρχιτεκτονική, οι βιομηχανικές ζώνες, η σύγχρονη οικιστική ανάπτυξη και η διαμόρφωση κήπων στον αστικό ιστό είναι κομμάτια ζωτικής σημασίας της δομικής πραγματικότητας μίας μητρόπολης. Μία μεταιχμιακή πραγματικότητα με αλυσιδωτές αντι-δράσεις, ταχύτατες αλλαγές και αποκαλύψεις. Τα πλάσματα συγκατοικούν στο αστικό τοπίο με ένα παράδοξο τρόπο. Αυτό το μητροπολιτικό περιβάλλον και τα καθημερινά συγκρουσιακά στοιχεία μίας σύγχρονης μεγαλούπολης βρίσκονται στον πυρήνα της εκθεσιακής θεματικής του street art διδύμου Hop Louie και Hello Banana.

Συγχωνεύσεις άγριων ζώων με κτίρια, κλουβιά και πουλιά, που συμβολίζουν την έννοια της προσωπικής αλλά και συλλογικής ελευθερίας, ξεδιπλώνονται σε ζωηρές εικονικές ιστορίες μοναδικών πλασμάτων που φλερτάρουν με το φαντασιακό. Μία νέα ερμηνεία της αστικής ζωής παρουσιάζεται μέσα από την αδιάκοπη συμβίωση και τη διαμάχη, μία αντιθετική εικονοποιία της βιομηχανοποιημένης τεχνολογίας συνδυασμένης με αναδυόμενες μορφές ζωής, και της αντιπαραβολής της χειραφέτησης με τον περιορισμό. Όμως, ο κόσμος του Hop Louie και Hello Banana απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δυστοπικός. Πολύ περισσότερο, συνδυάζει αντιφάσεις και αντιθέσεις, όπως τις ανέπτυξε ο Καμύ, στο περίφημο δοκίμιο του για το παράλογο (The Paradox of the Absurd): Οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία συνεχή προσπάθεια να αντλήσουν νόημα από έναν κόσμο χωρίς νόημα. Αυτό είναι το αιωρούμενο σημείο όπου οι δύο καλλιτέχνες με κριτική στάση υψώνουν τη φωνή τους.

Έκθεση " Caged City "
Έργο από την έκθεση ” Caged City “

 

Ο τίτλος ” Caged City ” συγκεντρώνει συμβολικά το ίδιο το παράδοξο. Η ζωή εγκλωβισμένη σε ένα καπιταλιστικό αστικό περιβάλλον, η πόλη σαν ένα μεγάλο κλουβί που σφύζει από ζωή. Ασπρόμαυρα έργα μετέχουν στο διάλογο με στέρεα χρώματα και λεπτομερείς υφές, και εξερευνούν την ελκυστικότητα του σημερινού καταναλωτισμού και την παραφροσύνη ενός όλο και πιο μη βιώσιμου κόσμου. Επιστρατεύοντας mixed media τεχνικές και δουλεύοντας πάνω σε πλήθος επιφανειών(τοίχος, ξύλο, χαρτόκουτα) οι δύο καλλιτέχνες από τη Σουηδία, παράγουν μία σειρά από stencils, κολάζ και ζωγραφική στον τοίχο, μία μίξη αστικών και βιομηχανικών τοπίων με οργανικές μορφές ζωής σε συνεχείς μεταμορφώσεις, που αντλούν έμπνευση από τη φύση, τις ανθρώπινες κατασκευές και τις εναλλακτικές δυναμικές της οικολογίας.

Πληροφορίες για την έκθεση “ Caged City ”
  • Διάρκεια: 08/07/2016-01/09/2016
  • Χώρος: Sarri 12 Gallery
  • Διεύθυνση: Σαρρή 12, Ψυρρή
  • Ώρες Λειτουργίας : Τετάρτη έως Κυριακή: 12:00-19:00
  • Περισσότερα για τους καλλιτέχνες  της έκθεσης  ” Caged City ” στα παρακάτω link:

Hop Louie

Hello Banana

 

Προηγούμενο άρθροΤσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, Πέμπτη 8/9 Ηρώδειο
Επόμενο άρθροΘέρος . Δρεπανηφόρον και Αδυσώπητον