Δεκατέσσερις σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς εικαστικούς καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους στην ομαδική έκθεση στην C. John  Gallery του Λονδίνου. Η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 15 Νοεμβρίου, στις 18.00 ώρα Λονδίνου, από την Kapopoulos Fine Arts, παρουσιάζει την δημιουργική συνύπαρξη της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς εικαστικής δημιουργίας. Αυτό είναι το όραμα που στηρίζει δυναμικά ο ιδρυτής της Kapopoulos Fine Arts, Βαγγέλης Καπόπουλος. Με τη δική του πρωτοβουλία προωθεί δυναμικά το σύγχρονο εικαστικό ελληνικό έργο στο εξωτερικό.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Νίκη Καποπούλου. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των: Mr. Brainwash, David Gerstein, Hawini, Laurence Jenkell, Richard Orlinski, Antonio Segui, Βασίλη Αντωνάκου, Κωνσταντίνου Βαλαή, Γιώργου Βορρέ, Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Σοφίας Καλογεροπούλου, Παύλου, Sonke, Αλέκου Φασιανού.
«Από πολύ νωρίς η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts  άνοιξε τους ορίζοντες της στις διεθνείς συνεργασίες με πολύ  μεγάλους, κορυφαίους καλλιτέχνες του εξωτερικού», επισημαίνει ο Βαγγέλης Καπόπουλος. «Παράλληλα εδώ και πολλά χρόνια πιστέψαμε ότι η ελληνική τέχνη μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες της και να σταθεί επάξια στο εξωτερικό, δίπλα σε σημαντικούς Ευρωπαίους δημιουργούς. Η συνύπαρξη διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει ως προς την σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, η οποία αντιμετωπίζεται πλέον πολύ θετικά και στις ξένες αγορές. Έχει αυξηθεί σημαντικά η παρουσία και η κίνηση των Ελλήνων καλλιτεχνών στη διεθνή εικαστική αγορά.  Θέλει πολύ μεγάλη και διαρκή προσπάθεια και από εμάς γίνεται το καλύτερο δυνατόν τα τελευταία χρόνια, ώστε η ελληνική τέχνη να ανοίξει τα φτερά της και να αναγνωριστεί στο διεθνή στίβο.  Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζουμε στο Λονδίνο και στην περίφημη C. John  Gallery στο Mayfair ανήκουν στην αφρόκρεμα της σύγχρονης τέχνης και είμαστε υπερήφανοι που τους εκπροσωπούμε».

Πληροφορίες έκθεσης C. John Gallery

  • Εγκαίνια έκθεσης: 15 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.00.
  • Διάρκεια έκθεσης: 24 Νοεμβρίου 2017.
  • Διεύθυνση: C. John Gallery, 43A South Audley Street, London, W1K 2PU, UK (είσοδος από Adam’s Row).
  • Επικοινωνία: Τηλ. +44 (0)20 7493 5288
  • Sites: http://www.cjohn.com/
Διαβάστε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία
Επόμενο άρθροΟι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες για τρίτη χρονιά στο Πόρτα