Η γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.30, την ατομική εικαστική έκθεση με τίτλο Broken του Άγι Ζήτα. Η έκθεση Broken έρχεται να «σπάσει» την καθημερινότητα, τα προσωπικά τραύματα και τις δυσκολίες. Από τις «ρωγμές» που δημιουργούνται, όμως, πηγάζει ένα φως. Η έκθεση που θα διαρκέσει για έναν μήνα, έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017, είναι μία ευκαιρία για να δούμε τα πράγματα αλλιώς.

Ο Αθηναίος εικαστικός Άγις Ζήτα, επαναδομεί σπασμένα αντικείμενα οικιακής χρήσης σε κοφτερά, σαν κομμάτια πάγου, κυβοειδή assemblages δημιουργώντας φωτεινά δοχεία – vessels. Προορισμένα για κρέμαση στον τοίχο, επιτίθενται στο χώρο, αν και φαινομενικά πολύ βαριά για να κρατούν τη θέση τους, αψηφώντας τη βαρύτητα.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Οι ελαιογραφίες, με χρήση φαρδιάς αυτοσχέδιας σπάτουλας, μεταδίδουν μια ατμόσφαιρα από μακρινά αεροφωτογραφικά καρέ μιας παραδομένης-ξεχασμένης πόλης. Συχνά, φθαρμένα ή ελαττωματικά καθημερινά αντικείμενα απλά πετάγονται αυτόματα, χωρίς να τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία.

Η σύγχρονη ανθρώπινη ύπαρξη, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, δεν τυγχάνει, πολλές φορές, καλύτερης αντιμετώπισης. Έχοντας υποστεί βαθιά προσωπικά τραύματα ή/και αντιμετωπίζοντας δυσκολίες επιβίωσης, εκατομμύρια άνθρωποι παραμερίζονται ως ελαττωματικοί. Προσπαθούν να αφήσουν πίσω τα συντρίμμια της προηγούμενης ζωής τους και να κάνουν μια νέα αρχή.

Broken του Άγι Ζήτα, γκαλερί Έρση
Έργο από την ατομική εικαστική έκθεση Broken του Άγι Ζήτα στην γκαλερί Έρση
Τα λευκά γλυπτά στην έκθεση

Δύο λευκά γλυπτά, σαν ξέχωρα από την υπόλοιπη σειρά των εκθεμάτων κλέβουν την παράσταση και αξίζει να αναφερθούν. Αποτελούν ένα είδος σημείων αναφοράς. Το πριν και το μετά. Δίνουν την ώθηση για τη μετάβαση στο επόμενο επίπεδο μετά τη «διάσπαση».

Το πρώτο λευκό γλυπτό (berlin transmission1), κρατά μια απόσταση από τη σειρά των τοπίων-δοχείων. Έρχεται από έναν προηγούμενο χρόνο. Είναι μια σύνδεση με την προηγούμενη δουλειά του Άγι Ζήτα. Αφορά τη μελέτη πάνω στην επαναληψιμότητα.

Το δεύτερο λευκό γλυπτό (attack shield zero) αναφέρεται στο «επόμενο βήμα», την νέα αρχή. Εδώ ο Άγις Ζήτα, εξετάζει τις επιλογές που κάνουμε αποφασίζοντας να προστατευθούμε ή να εκτεθούμε και σε ποιο βαθμό.

Πληροφορίες για την έκθεση Broken του Άγι Ζήτα

  • Χώρος: Γκαλερί Έρση – Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα
  • Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30
  • Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιανουαρίου – 11 Φεβρουαρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας׃ Δευτέρα – Παρασκευή: 11.00 – 14.30 & 17.00 – 20.00
    Σάββατο: 11.00 – 14.30 , Κυριακή: κλειστά
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση Broken του Άγι Ζήτα μπορείτε να επικοινωνείτε με την γκαλερί Έρση στο τηλ.: 2107220231 ή μέσω της ιστοσελίδας της.
Προηγούμενο άρθροAssassin’s Creed – Είστε έτοιμοι για το απόλυτο Άλμα Πίστης;
Επόμενο άρθρομικροί τόποι: οδηγίες χρήσης – έκθεση στο Circuits and Currents